hommageauxheros.fr

Ny forlystelsespark om D-dag forarger

En planlagt temapark i Normandiet er kommet i alvorlig modvind. Et Disneyland om 2. verdenskrig? Nej, tak! Pengemænd skal ikke slå plat på vores forfædres ofre, raser de faldnes efterladte.

I 2025 skal en temapark om D-dag åbne i Normandiet. Forlystelsesen har fået navnet Tribute to the Heroes – Hyldest til Heltene, men navnet formilder ikke projektets kritikere.

De faldnes efterladte og lokale franskmænd modsætter sig projektet, der skal tjene penge på de blodige kamphandlinger den 6. juni 1944. Kritikerne kalder den planlagte turistattraktion for ”D-dag Land” – med slet skjult reference til Disneyland.

Tema-parken skal anlægges på et 75 hektar stort landområde mellem de to amerikanske landgangsstrande Utah og Omaha nær Bayeux. Ifølge planen vil den tiltrække 600.000 turister om året.

Temaparken skal rumme et teater med 1.000 sæder. Her skal skuespillere og statister optræde foran en levende baggrund med billeder fra 2. verdenskrig.

© hommageauxheros.fr

Skulle vi forbyde Saving Private Ryan?

I et åbent brev har 700 historikere og familiemedlemmer til de soldater, der kæmpede og faldt, udtrykt deres vrede over projektet:

“Vi er forfærdede over, at deres minde skal forvandles til en turistattraktion. At give tilladelse til dette projekt, vil nedværdige og forklejne den smerte og deres offer – og fremstille vores elskede som kuriositeter i et pengehungrende underholdnings foretagende”, forklarer gruppen.

Frankrigs tidligere forsvarsminister og formand for regionen Normandiet, Hervé Morin, forsvarer derimod projektet:

“Vi har fem millioner gæster i Normandiet hvert år. Ønsker folk, at vi lukker for alle forretninger, der har med landgangen i Normandiet at gøre? Forlangte nogen, at vi forbød filmen Saving Private Ryan?”