Kanonen og lavetten er korrekte ned til mindste detalje, men artilleristerne har ingen heste til at trække deres skyts.

Slaget ved Gettysburg udkæmpedes påny

150-året for slaget ved Gettysburg blev markeret i 2013. Historie var med, da det - næsten - lykkedes for 11.000 'reenactors' at skrue tiden tilbage til 1863.

Gettysburg gik igen

Kanoner bulrede, musketter knitrede og tusindvis af støvler marcherede taktfast, da 11.000 mand gik i kamp ved Gettysburg. Slaget, der er blevet kaldt den vigtigste enkeltbegivenhed i amerikansk historie, havde 150-års jubilæum. Og det blev markeret med en storslået genopførelse over fire dage i juli 2013.

Alt skete efter den historiske drejebog frem til finalen: sydstaternes sidste, forgæves frontalangreb. Se en video af den dramatiske kamp, der afgjorde slaget og borgerkrigen her:


Vi gør opmærksom på, at videoen er på engelsk.

Læs reportagen fra Gettysburg


I reportagen fra Historie nr. 8/2014 kan du læse om, hvordan 1863 mødte 2013 ved Gettysburg sidste sommer.

NB! Du skal have en profil på Historie for at downloade artiklen. Det er gratis at oprette og tager kun et øjeblik. Når du klikker på downloadknappen får du mulighed for at oprette en profil.

Fortæl os, hvad du synes

Historie afprøver nye måder at fortælle om fortidens store dramaer på. Ønsker du flere artikler som reportagen fra Gettysburg, hvor nulevende mennesker møder historien? Skriv os en kommentar.

I 1863 fik nordstaternes soldater standarduniformer fra hærens depoter. Nutidens tropper skaffer selv deres udstyr, og derfor er variationen i udseende større.

Måske er du interesseret i...

Læs også