Glemt stykke af Berlinmuren fundet i krat

Midt i den tyske hovedstad har en gruppe borgere fundet et 20 meter langt stykke af Berlinmuren. Murbrokkerne har været skjult bag krat i årtier.

Murstykket har stået glemt i årtier - men helt uberørt er det ikke.

© Sean Gallup/Getty Images

I årtier har et stykke af Berlinmuren ligget skjult bag krat i et boligområde i den centrale del af den tyske hovedstad.

Nu har en gruppe borgere, der var på en historisk byvandring med en tysk lokalpolitiker, fundet den glemte del.

”Jeg er virkelig overrasket over, at der stadig er uopdagede stykker af muren”, lyder det fra lokalpolitikeren Ephraim Gothe til det tyske nyhedsbureau DPA.

Muren var en grænseovergang

Murstykket ligger i bydelen Mitte nær den tyske udenrigsefterretningstjenestes hovedkvarter og var en del af en grænseovergang mellem Vestberlin og DDR under Den Kolde Krig.

Ifølge Murmuseet i Berlin vil murstykket nu blive markeret og beskyttet som mindesmærke.

Berlinmuren blev rejst i 1961 og havde til formål at forhindre indbyggerne i at flygte fra DDR til Vestberlin.

I alt døde 140 mennesker i forsøget på at krydse grænsen mellem de to bydele, før den faldt i 1989.

Der kan være flere murbrokker

Det er ikke første gang, at tyske medier kan rapportere om overraskende fund af den verdensberømte mur.

Så sent som i januar afslørede en lokalhistoriker, at han i 18 år havde hemmeligholdt fundet af et 80 meter langt stykke af muren i bydelen Pankow.

Ifølge tyske myndigheder, er det ikke usandsynligt, at der kan være flere glemte murbrokker rundt omkring i den tyske hovedstad.

Er du vild med at være orienteret om, hvad der sker inden for historiens og arkæologiens verden? Så burde du tegne et abonnement på HISTORIE.

Vi har altid minimum fire sider med alt det nye om menneskets fortid. Lige nu kan du vælge mellem flere forskellige abonnomentsformer, så du får lige præcis det, der passer til dig.