Hvor længe kunne ubåde dykke under 2. verdenskrig?
Hvor lang tid kunne ubådene være under vand?

Rekordubåden overlevede hele 2. verdenskrig.
Den tyske ubåd VIIC var uovertruffen
Tyske ubåde kunne sejle længst tid under vandoverfladen, og rekorden holder den såkaldte VIIC-type.
I modsætning til hvad man skulle tro, brugte ubåde store dele af 2. verdenskrig på at ligge i overfladen, hvor dieselmotoren holdt ubåden sejlende. Kun under angreb og særlige patruljer bevægede ubådene sig under overfladen, og her var den tyske ubåd af typen VIIC uovertruffen.
Typen var den største serie, som tyskerne byggede under 2. verdenskrig. Byggeriet begyndte i 1938, og i 1940 blev den gigantiske ubåd søsat og gjort klar til kamp.
Ubåden blev udstyret med en snorkel
I 1944 konstruerede tyskerne en snorkel til den lovende VIIC-serie. Snorklen kom til at gøre en stor forskel for ubådens dykketid. For med den kunne ubåden sejle under overfladen i markant længere tid, men til gengæld faldt hastigheden til bare 11 km/t., så bølger ikke ville ødelægge snorklen.
Den 9. oktober 1944 drog den tyske ubåd afsted fra Bergen i Norge og begav sig ud på et 68 dage langt togt og vendte først tilbage til Bergen den 16. december 1944.
Snorklen gjorde forskellen
Den tyske ubåd af typen VIIC havde både elmotorer og en snorkel, som sammen gjorde ubådens levetid under vand langt længere end tidligere set.