Aprilsnar: Tempelriddere fundet i isoleret dal - ved ikke, at korstogene er forbi

Aprilsnar!! Historien har ikke hold i virkeligheden, men vi lader den stå alligevel.

2. april 2013 af Jeppe Nybye

Tempelriddere angriber syriske oprørsstyrker

Talsmanden Taj al-Hasani fra de syriske oprørsstyrker meldte i går – den 31. marts – om store tab efter kampe i en afsondret dal ca. 50 km fra den lille by Al-Sukhnah. Oprørerne udkæmper en blodig borgerkrig i landet, så dræbte soldater er ikke en overraskende nyhed fra den kant. Gruppen, som stod bag, er til gengæld særdeles overraskende. Det drejer sig nemlig om tempelriddere, som har levet i dalen uden kontakt til omverdenen siden slutningen af 1200-tallet.

Gruppe af tempelriddere har levet i afsondret dal i århundrede

Tempelridderne var krigermunke, som altid red forrest i kampene under korstogene, hvor de kristne forsøgte at erobre Mellemøsten fra muslimerne. Det viste sig at være en umulig opgave, og i 1291 faldt Tempelriddernes sidste bastion i Tartus i Syrien.

Nu har det imidlertid vist sig, at en lille gruppe tempelriddere flygtede til den afsondrede dal nær Al-Sukhnah, hvor de i århundreder har levet, fået børn og forberedt sig til den endelige kamp med muslimerne. Dalen var særdeles velegnet som skjulested, og det er en af årsagerne til, at ridderne ikke er blevet opdaget før. Fx er stedet omgivet af stejle klipper og er samtidig meget frodig, så ridderne har kunnet være selvforsynende.

Tempelriddere klar til endeligt opgør

Den 31. marts 2013 troede Tempelridderne angiveligt, at tiden var inde til det endelige opgør. For den dag rykkede syriske oprørsstyrker ind i dalen for at samle kræfter efter flere dage med kampe mod den syriske regeringshær.

“Pludselig blev vi mødt af nogle kutteklædte mænd i ringbrynjer, som riddende på heste fældede deres lanser og gik til angreb”, fortæller Burhan Ghalioun – en sergent, som var til stede.

Burhan Ghalioun troede først, at han var offer for en grovkornet spøg, men da han så flere af sine kammerater falde for tempelriddernes lanser, begyndte han straks at skyde på angriberne. Efter en kortvarig, men hård kamp, overgav tempelridderne sig.

Kun sprogprofessor kunne afhøre tempelridderne

Efterfølgende forsøgte oprørsstyrkene at afhøre tempelridderne, men det viste sig umuligt, eftersom de ikke talte arabisk, men frankisk – et sprog, som blev talt i det gamle Frankerrige. Sprogprofessoren Salam Idris har siden været i stand til at kommunikere med Tempelridderne. De fortalte, at de troede, oprørerne var udsendt af Saladin – en berømt arabisk hærfører i middelalderen.

Tempelridderne søger våbenhvile - mangler tilladelse fra Paven

Salam Idris har nu – til riddernes store overraskelse - forklaret dem, at korstogene sluttede for flere hundrede år siden. Det forlyder, at ridderne nu vil søge om våbenhvile. Det kan imidlertid vise sig at blive en smule kompliceret, eftersom de først skal i kontakt med og have tilladelse fra Paven, som er tempelriddernes de facto leder. Med en nyindsat pave, som først skal have overstået de officielle forpligtelser i forbindelse med indsættelsen, kan det vise sig at blive en langstrakt affære.

Illustreret Videnskab Historie vil i den nærmeste fremtid sende en journalist til Syrien for at interviewe Tempelridderne.

Tilfangetagne tempelriddere føres bort. Det forventes, at de vil søge om våbenhvile, nu hvor korstogene er slut.

Måske er du interesseret i...

Læs også