Med støtte fra den britiske regering gik en gruppe franske royalister i 1803 i land i Vestfrankrig for at bortføre Napoloen. Men de fejlede og blev arresteret.

Krig - Napoleon

Engelsk minister ville myrde Napoleon

Den engelske regering støttede franske royalisters forsøg på at bortføre Napoleon, som endte med at blive et mordforsøg.

England ville undgå Napoleon-invasion

I efteråret 1803 ville Englands regering skaffe Napoleon Bonaparte af vejen for at forhindre ham i at invadere Storbritannien. Det afslører historikeren Andrew Roberts, som har fundet breve sendt til og fra den engelske kabinetsminister lord Castlereagh, hvori ministeren lover at støtte franske royalisters forsøg på at bortføre Napoleon.

"Ingen har hidtil været i stand til at forbinde den britiske regering til snigmorderne. Det selvom den engelske flåde sejlede konspiratorerne fra Dover til en strand nær Dieppe", konstaterer Roberts i et interview med avisen The Guardian.

Mordforsøg i stedet for bortførelse

Samtidig slår han fast, at royalisterne, der blev fanget efter et fejlslagent bombeattentat mod Napoleon, aldrig havde i sinde at bortføre den franske leder:

"De kunne på ingen måde bortføre Napoleon ved at kaste en bombe ind i hans karet. Det var et regulært mordforsøg".

Læs også:

Napoleon

Hvordan kom Napoleon til magten?

2 minutter
Napoleon

Napoleon: Den franske hærfører var et taktisk geni

5 minutter
Napoleon

Desperat Napoleon kæmpede imod ydmygende fredsaftale

21 minutter
Mest populære

Log ind

Fejl: Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
VisSkjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!