Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Med støtte fra den britiske regering gik en gruppe franske royalister i 1803 i land i Vestfrankrig for at bortføre Napoloen. Men de fejlede og blev arresteret.

Krig - Napoleon

Engelsk minister ville myrde Napoleon

Den engelske regering støttede franske royalisters forsøg på at bortføre Napoleon, som endte med at blive et mordforsøg.

England ville undgå Napoleon-invasion

I efteråret 1803 ville Englands regering skaffe Napoleon Bonaparte af vejen for at forhindre ham i at invadere Storbritannien. Det afslører historikeren Andrew Roberts, som har fundet breve sendt til og fra den engelske kabinetsminister lord Castlereagh, hvori ministeren lover at støtte franske royalisters forsøg på at bortføre Napoleon.

"Ingen har hidtil været i stand til at forbinde den britiske regering til snigmorderne. Det selvom den engelske flåde sejlede konspiratorerne fra Dover til en strand nær Dieppe", konstaterer Roberts i et interview med avisen The Guardian.

Mordforsøg i stedet for bortførelse

Samtidig slår han fast, at royalisterne, der blev fanget efter et fejlslagent bombeattentat mod Napoleon, aldrig havde i sinde at bortføre den franske leder:

"De kunne på ingen måde bortføre Napoleon ved at kaste en bombe ind i hans karet. Det var et regulært mordforsøg".

Læs også:

Napoleon

Hvordan kom Napoleon til magten?

2 minutter
Napoleon

Napoleon: Den franske hærfører var et taktisk geni

5 minutter
Tidslinje

Historisk tidslinje: Oplysningstiden

1 minut

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul