Alexey Druzhinyn / EPA / Ritzau Scanpix

APRILSNAR: Putin er i familie med Napoleon og Djengis Khan

Russiske genforskere har kortlagt præsident Putins arvemasse og har påvist et overraskende slægtskab med en lang række af historiens største personligheder.

At Ruslands præsident, Vladimir Vladimirovich Putin, ikke er en Hr. Hvem-Som-Helst har verdens ledere vidst i årevis. Men nu tyder forskning også på, at præsidenten ikke har det fra fremmede.

Putins samlede arvemasse er blevet kortlagt af et forskerhold fra Ruslands Videnskabelige Akademi og sammenlignet med DNA-spor fra en række kendte historiske personer.

“Det er enestående! Præsidentens DNA-profil matcher både Napoleon, Cæsar, Alexander den Store og Djengis Khan, og der kan ikke herske tvivl om familiært slægtskab,” udtaler forskningsleder Aleksei Kochytov fra Institut for Cytologi og Genetik, en sibirisk underafdeling af Ruslands Videnskabelige Akademi.

Sådan så Putins forfædre ud:

Forskere genskaber familiealbummet med AI

En kunstig intelligens udviklet i samarbejde med software-eksperter fra Kalashnikov Tekniske Universitet har kombineret over 400 genetiske markører for udseende med Putin-familiens DNA samt historiske billeder og statuer. Resultatet viser, hvordan Putins berømte slægtninge med 97% sandsynlighed så ud i virkeligheden.

Wiki Commons / KB / Shutterstock / Musée Crozatier

Napoleon var russisk bastard

Napoleons mor, Letizia Bonaparte, kom fra en lavadelige familie på Corsica og havde hjemme i flådebyen Ajaccio, der myldrede med russiske sømænd. De russiske forskere mener, at Napoleon kan være resultatet af en ungdoms-affære.

Ruslands Videnskabelige Akademi

Alexander den Store havde skythiske aner

Historiens måske største hærfører nedstammede fra den makedonske kongefamilie, Argeaderne. Hans farfar, Amyntas 3., var en notorisk kvindebedårer med talrige koner og elskerinder, deriblandt flere skythere fra det nuværende Ukraine.

Ruslands Videnskabelige Akademi

Djengis Khan fik gener fra rus-folket

Djenghis Khan lagde i 1200-tallet grunden til et mongolsk imperium, der strakte sig fra Korea til Krim. Djenghis’ skyldte sin oldefar, Khabul Khan, meget – sandsynligvis også en genpulje beriget med DNA fra røvede rus-kvinder fra Kijevriget i vest.

Ruslands Videnskabelige Akademi

Julius Cæsar kan spores til Volga

Det julisk-claudiske dynasti i Rom var efterkommere af helten Æneas, der anses som Roms grundlægger. Æneas kom fra Troja nær indsejlingen til Sortehavet, og de russiske forskere mener, at han oprindeligt stammede fra Volga-regionen – Putin-slægtens kerneland.

Ruslands Videnskabelige Akademi

Kraftig potens forklarer slægtskab

Geogenetik-professor Aleksei Kochytov oplyser, at præsident Putins DNA-profil er af den sjældne type “alfa-alfa-viril”, som kun ganske få promille af menneskeheden besidder.

Kochytov og hans forskningskolleger vurderer, at præsidentens slægt gennem det meste af verdenshistorien har været udstyret med en ekstremt kraftig potens, hvilket forklarer de mange historiske bånd.

De russiske forskere er allerede i gang med at søge om adgang til 120 yderligere DNA-prøver fra notabiliteter som Mahatma Gandhi, Vilhelm Erobreren, Astrid Lindgren og Chuck Norris, for som professor Kochytov siger: “Vi er overbeviste om, at præsident Putin nedstammer fra stort set alle fortidens giganter.”