Public Domain

FBI er på sporet af Jimmy Hoffas lig

Afsløring fra en døende mand giver omsider FBI et konkret spor i jagten på den forsvundne fagforeningsboss.

På sit dødsleje fortalte en tidligere losseplads-ejer i 2020 en historie, som FBI nu har kastet sig over.

En sort limousine kørte i 1975 ind på nu afdøde Frank Cappolas losseplads i New Jersey. I bilen sad nogle mafiamedlemmer, og i bagagerummet lå en ståltønde, som den dengang 15-årige Cappola og hans far blev sat til at grave ned.

Ståltønden indeholdt ifølge Cappola liget af fagforeningsformanden Jimmy Hoffa, hvis forsvinden i 47 år har været et af USA’s største mysterier.

Allerede i 1975 undersøgte FBI lossepladsen – efter at de havde fået et tip – men de fandt intet. Nu prøver de igen.

Med mafiaens hjælp fik Hoffa i 1950’erne og 1960’erne fagforeningen International Brotherhood of Teamsters til at blomstre.
Over en million lastbilchauffører var organiseret i fagforeningen, og dens pensionsfond finansierede mafiaens kasino-byggerier i Las Vegas.

Historien om Hoffas jordiske rester kører på alle amerikanske TV-stationer. Dette indslag blev vist på NBC News.

Hvorfor skulle Hoffa myrdes?

Hoffa sad fra 1967 til 1973 i fængsel, fordi han havde forsøgt at bestikke jurymedlemmer i de mafia-relaterede sager, som han var involveret i. Da han efter sin løsladelse forsøgte at genvinde posten som leder af sin gamle fagforening, blev han kidnappet af tre mafia-medlemmer

Hvorfor mafiaen ville af med Hoffa, ved ingen. Ifølge én teori var mafiaen godt tilfreds med afløseren og det jerngreb, de dermed havde om chaufførernes pensionsfond.