Roger Viollet/13006-1/Ritzau Scanpix
Billy the Kid

Billy the Kid blev udødeliggjort

Det vilde vestens mest berygtede revolvermand begyndte angiveligt sin kriminelle løbebane allerede som dreng. Da han fik en kniv foræret, afprøvede han den fluks ved at skære halsen over på naboens killing.

Billy the Kid blev blot 21 år, men nåede at slå det samme antal mennesker ihjel.

Sådan lyder en af mange historier om det vilde vestens mest berygtede revolvermand, der angiveligt begyndte sin kriminelle løbebane allerede som dreng: Da han fik en kniv foræret, afprøvede han den fluks ved at skære halsen over på naboens killing.

Efter sin død opnåede Billy the Kid nærmest mytisk status, men hvem han egentlig var, og hvad han foretog sig i løbet af sit korte liv, er behæftet med stor usikkerhed.

Det vides dog, at han tidligt blev forældreløs og første gang blev arresteret som 15-årig.

Det blev ikke den sidste, men hver gang lykkedes det the Kid at flygte. I forbindelse med en strid om jord dræbte han sherif William Brady og blev det vilde vestens mest eftersøgte mand.

Sherif Pat Garrett

Sherif Pat Garrett skød Billy the Kid, men sikrede samtidig hans berømmelse igennem en eventyrlig bog.

© Roger Viollet/13006-1/Ritzau Scanpix

I 1881 blev han lokket i baghold og skudt af sherif Pat Garrett.

Det blev også Garrett, der grundlagde Billys rygte ved at udgive en bog, hvor Billy blev beskrevet som nådesløs, men også charmerende og ædel.

TV-serie om Billy the Kid (2022)

Den utrolige historie om Billy the Kid er blevet brugt i adskillige film, bøger og tegneserier. Mange husker nok kultfilmen “Pat Garrett & Billy the Kid” fra 1973, som Bob Dylan skrev soundtracket til.

Nu er skaberen bag den populære TV-serie “Vikings”, Michael Hirst, klar med sin fortolkning af historien. I “Billy the Kid” spiller Tom Blyth hovedrollen og viser en mere følsom side af karakteren end der typisk vises.

Tv-serien “Billy the Kid” havde dansk premiere 12. juni og kan streames på Viaplay.

Trailer til “Billy the Kid” (2022).