Her er historiens 7 værste lejemordere

Nogle gjorde det for pengenes skyld, andre nød at se deres ofre lide. Fælles for historiens mest berygtede lejemordere er, at de var lige så samvittighedsløse, som de var opfindsomme med reb, kniv og pistol.

Murder Inc var mafiaens lejemordere.

Lejemorder-syndikatet Murder Inc. spredte rædsel i USA i 1930'erne.

© Getty Images

Den sovjetiske lejemorder Aleksandr Solonik spredte rædsel i NATO’s rækker, mens mafiaen oprettede sit eget lejemorderfirma, Murder Inc., som skød, kvalte og stak rivaler til døde.

Mød historiens værste lejemordere, som også tæller skuespilleren Woody Harrelsons far og en brasiliansk teenager.

Russisk elitesoldat spredte rædsel

KGB lejemorderen Alexander Solonik.

Efter Murens fald forvandlede Rusland sig til et slaraffenland for organiseret kriminalitet, og mafiaen hyrede lejemordere. En af de mest effektive var Aleksandr Solonik.

© Wikimedia Commons, Shutterstock

Aleksandr Solonik begyndte sin karriere som professionel morder i 1980’ernes Østtyskland. Her arbejdede han som sovjetisk elitesoldat, hvor hans opgave ifølge eget udsagn var at myrde NATO-officerer. Historien er dog aldrig blevet bekræftet fra andre kilder.

Efter Sovjetunionens sammenbrud i 1991 blev Solonik lejemorder for højtstående russiske gangstere, der hyrede ham til at skaffe rivaliserende bandemedlemmer af vejen.

Under en skudveksling med politiet i Moskva i 1994, hvor fire politibetjente blev skudt af Solonik, blev Ruslands mest berygtede lejemorder anholdt.

Som den første fange nogensinde flygtede han allerede året efter fra det topsikrede fængsel Matrosskaya Tishina i Moskva. I 1997 vendte Solonik gangsterlivet ryggen og slog sig ned i Grækenland med sin kæreste. På det tidspunkt havde han slået mindst 43 mennesker ihjel.

Den russiske mafia var ikke glad for opsigelsen. En lejemorder blev sendt efter ham, og den 31. januar 1997 blev Solonik kvalt til døde i sit hjem i Athen.

Fartbøde fældede Detroits værste lejemorder

Lejemorderen Chester Campbell.

Chester Campbell var en bogorm, der tit frekventerede museerne i hjembyen Detroit. Bag det nørdede ydre gemte sig en koldblodig lejemorder.

© Detroit Police Department, Shutterstock

I 1975 blev den 45-årige Chester Campbell anholdt i Detroit-forstaden Orchard Lake for at køre for hurtigt. Da politiet ransagede hans bil, fandt de våben, stoffer og kontanter – men det mest opsigtsvækkende fund var en lille notesbog.

Heri stod navne på en række personer, som Chester Campbell enten havde dræbt eller planlagde at sende i graven i den nærmeste fremtid.

Chester Campbell var lynende intelligent og en hyppig gæst på Detroits museer og biblioteker. I sin fritid studerede han fremmedsprog. Men bag bogormens uskyldige ydre gemte sig en koldblodig lejemorder, der slog ihjel for Detroits mafia og alle andre, der ville hyre ham.

Chester Campbell tog mindst 15.000 dollars for et drab (omkring 110.000 dollars i dag) og anslås at have myrdet mindst 50 personer. Efter anholdelsen i 1975 røg Detroits mest notoriske hitman i fængsel. I maj 2001 døde Chester Campbell på et fængselshospital af hepatitis C – 71 år gammel.

Woody Harrelsons far var en koldblodig lejemorder

Woody og Charles Harrelson.

Woody Harrelson er en af Hollywoods berømteste skuespillere. Stjernens far var også lidt af en berømthed.

© Houston Police Department & Regency Enterprises

Woody Harrelson har mere end 100 film og TV-serier på CV’et, men den amerikanske skuespiller er ikke den eneste berømthed i familien.

Hans far, Charles Harrelson, var i 1960’erne og 1970’erne en af USA’s mest frygtede lejemordere, og FBI’s kilder beskrev Harrelson som “en dødelig kombination af intelligens, charme og brutalitet”.

Evnerne brugte han som lejemorder for mafiaen.

Charles Harrelson begik sit første mord i 1968 og fortsatte “karrieren” indtil 1979, hvor han opsøgte dommeren John Wood jr. uden for hans hjem i San Antonio og skød ham fem gange med en kraftig riffel.

Mordet fik politiet til at indlede en intens jagt på lejemorderen, som blev anholdt under en seks timer lang skudveksling, hvor Harrelson var høj på kokain.

Harrelson blev idømt livsvarigt fængsel for sine gerninger og døde i fængslet i 2007.

Richard Kuklinski pralede med sine evner

“The Iceman”, Richard Kuklinski, familieportræt.

Udadtil var Richard Kuklinski en kærlig far – under overfladen gemte sig en koldblodig lejemorder.

© Shutterstock

Fra 1950’erne og tre årtier frem dræbte Richard Kuklinski efter eget udsagn mellem 100 og 200 mennesker. De fleste mord blev begået på ordre fra New Yorks magtfulde mafia.

Gennem årene udvidede den to meter høje og 135 kilo tunge hitman konstant sit repertoire af drabsmetoder.

Kuklinski skød, kvalte, stak, bombede, forgiftede og torturerede sine ofre til døde – og han var ekspert i at slette sine spor ved at partere ligene og opbevare dem i frysere, hvilket gav ham øgenavnet “The Iceman”.

Privat gav Richard Kuklinski den som dydsmønster. Hans kone, Barbara, som han blev gift med i 1961, og deres to døtre troede, at han var en succesrig forretningsmand. Hver søndag gik familien i kirke sammen, børnene havde plads på en privatskole, og når der skulle holdes ferie, gik turen ofte til Disneyland.

I 1987 krakelerede middelklassefacaden, da “The Iceman’s” bedste ven, gangsteren Phil Solimene, angav Kuklinski til FBI.

Kuklinski blev idømt fængsel på livstid.

Murder Inc. tjente styrtende på lejemord

Louis Buchalter, lejemorder i Murder Inc.

Lejemorderne fra Murder Inc. var ofte velklædte iført skræddersyet habit og håndsyede italienske lædersko.

© Wikimedia Commons

Den 15. april 1931 blev New Yorks mest magtfulde mafiaboss, “Joe the Boss” Masseria, myrdet på bestilling fra den lokale gangster Charles “Lucky” Luciano.

Kort efter mordet etablerede “Lucky” Luciano en national forbrydersammenslutning kaldet Syndikatet, som besluttede at oprette en professionel gruppe af lejemordere kaldet Murder Inc.

Op gennem 1930’erne stod Syndikatets lejemordere bag mindst 700 mord i USA’s storbyer. I en tid, hvor en almindelig ugeløn lå på ca. 30 dollars, indkasserede lejemorderne ca. 5.000 dollars for hvert mord.

Ofrene var som regel smågangstere, ludomaner i håbløs spillegæld og butiksejere, der nægtede at betale beskyttelsespenge til Syndikatets medlemmer.

I begyndelsen af 1940’erne blev gruppen afsløret, og mange af medlemmerne blev fanget og henrettet, heriblandt lederen Louis Buchalter. Kort efter var både Murder Inc. og Syndikatet fortid.

Brasiliansk bøddel lærte faget af sin onkel

Den brasilianske hitman Julio Santana.

Lejemorderen Julio Santana boede i lange perioder i et primitivt hus nær regnskoven.

© Wikimedia Commons

Det lå ikke i kortene, at Julio Santana skulle få en karriere som efterspurgt lejemorder.

Den brasilianske hitman tilbragte sin barndom dybt inde i Amazonas’ regnskove og regnede med at blive fisker på floden, men i 1971, da Julio Santana var 17 år gammel, ændrede hans liv radikalt kurs.

Hans onkel, der var lejemorder, overtalte sin nevø til at begå et mord for en klækkelig sum penge. Julio Santana adlød kun tøvende og var rystet over drabet og svor, at han aldrig ville dræbe igen.

Det løfte holdt dog ikke længe. De næste 40 år slog han hundredvis af personer ihjel – ofte på vegne af den brasilianske regering. Julio Santanas ofre talte alt fra kommunistiske guerillasoldater og venstreorienterede politikere til guldgravere og utro koner til magtfulde regeringsmedlemmer.

I 2006 besluttede han sig for at vende livet som lejemorder ryggen. På det tidspunkt havde han nedfældet navnene på 492 ofre i en notesbog.

Kan man virkelig bestille en lejemorder på det mørke internet?

Lejemordere kan hyres på nettet.

I de mørkeste afkroge af internettet kan man angiveligt finde lejemordere.

© Wikimedia Commons

Mørkenettet er internettets skumle legeplads.

Her er alle fuldstændig anonyme, og på hjemmesider som Murder Incorporated Hitman, Slayers og Chechen Mob står selverklærede professionelle klar til at slå ihjel for penge.

Angiveligt koster det mellem 33.000 kr. og en halv million kr. at hyre en lejemorder på det mørke web, afhængigt af hvordan offeret skal skaffes af vejen.

Flere mænd og kvinder i bl.a. Storbritannien, USA og sågar Danmark er de senere år blevet idømt fængselsstraffe for at have hyret lejemordere på det mørke web.

Men spørgsmålet er, om mordene nogensinde ville have fundet sted.

Ifølge en New York Times-artikel fra 2020 er det endnu ikke lykkedes at kæde ét drab sammen med en hitman-for-hire-side på det mørke net. I samme artikel forklarer forskere fra Michigan State University, som har undersøgt 24 lejemorder-sider, at siderne blot er udspekuleret svindel.

Det virker da umiddelbart også som et risikofrit bedrageri, for hvem går de utilfredse “kunder” til, hvis lejemorderen er løbet med pengene uden at udføre sit job?