Pennsylvania Department of Corrections/FBI
Al Capone

Hvor mange liv havde Al Capone på samvittigheden?

I 1920’ernes Chicago frygtede alle mafiabossen Al Capone, som sendte talrige rivaler i graven. Men ingen kunne røre gangsteren, der havde magtfulde venner overalt.

Al Capone (1899-1947) var i 1920’erne et af de mest berygtede navne i Chicagos kriminelle underverden – med flere hundrede mord på samvittigheden.

Hvor mange menneskers blod Al Capone havde på hænderne, er dog svært at afgøre. Et kvalificeret bud er, at den amerikanske gangster enten beordrede eller selv udførte mindst 400 drab.

Al Capone

Al Capone led af syfilis i sine sidste år og døde af hjertestop som blot 48-årig i 1947.

© Pennsylvania Department of Corrections/FBI

Bestikkelse gav fri bane til mord

De fleste af de mord, hvor Capone selv førte kniven eller trykkede på aftrækkeren, skete angiveligt i hans unge år, hvor han var medlem af en gadebande i New York. Her arbejdede han for bandelederen Johnny Torrio, og selvom Capone blev sigtet for flere mord, kunne ingen af dem bevises.

Da Torrio flyttede til Chicago, fulgte Capone med. Takket være en cocktail af vold, drab og korruption fik mændene kontrol med store dele af storbyens kriminelle underverden – herunder bordeller, spillebuler og narkotikahandelen.

Capone var dygtig til at bestikke både politifolk, anklagere, dommere og politikere, og i mange år slap han derfor for juridisk forfølgelse trods sine mange drab. Først i 1931 blev den 32-årige gangster fængslet – for skattesvig.