Blandt fundene er kanonkugler, som har været forbundet med svære jernkæder.

Piraten Sortskæg brugte terrorvåben

Undersøgelser af over 250.000 genstande fundet ved vraget af piratskib, der tilhørte Sortskæg viser, at sørøveren brugte alle midler for at få handelsskibe til at overgive sig.

To sammenlænkede kanonkugler, som splintrede fjendens master. Eller glas, søm og jernbolte, der blev affyret ind over dækket og forårsagede ekstreme sår.

Våben som disse var blandt piraten Sortskægs midler til at tvinge handelsskibe til at overgive sig uden kamp, da han i 1700-tallet hærgede Det Caribiske Hav og det nuværende USA's sydøstlige kyster. Det viser en lang række fund i forbindelse med udforskningen af Sortskægs skib Queen Anne's Revenge, som ligger på havbunden ud for North Carolina i USA.

Ifølge ekspeditionsleder Mark Wilde-Ramsing proppede Sortskægs mænd tilsyneladende både glas og metalstykker i kanvasposer og affyrede dem fra kanonerne for at skræmme handelsskibenes besætninger til at overgive sig.

“At skyde med bolte, blykugler­, jern og glas vil have virket meget effektivt”, siger Wilde-Ramsing.

Sortskæg mistede Queen Anne's Revenge, da skibet gik på grund i 1718. Piraten undslap­, men blev kort efter dræbt af den britiske flåde.

Måske er du interesseret i...

Læs også