Dagbog afslører Jack the Rippers identitet

Jack the Ripper formåede at skjule sin sande identitet, så længe han levede. Men noget tyder på, at han alligevel ikke var i stand til at holde de brutale gerninger for sig selv, og at han delte sine forbrydelser med sin dagbog.

Forskere mener, at bomuldsforhandleren James Maybrick var Jack the Ripper.

© Wikipedia

I næsten 130 år har ét spørgsmål plaget alverdens forskere, journalister, historikere og kriminal-interesserede:

Hvem var Jack the Ripper?

Men identiteten bag manden, der spredte skræk og rædsel i Londons gader i 1888, da han slog mindst fem kvinder ihjel på de mest bestialske måder, er forblevet et mysterium.

Indtil nu.

Med venlig hilsen Jack the Ripper

En gammel dagbog har peget forskerne i retning af Jack the Rippers sande identitet. Dagbogen blev fundet i Liverpool under et soveværelsesgulv, der tilhørte den velhavende bomuldsforhandler James Maybrick.

Dagbogen indeholder detaljerede beskrivelser af mordene på fem kvinder i London og på en enkelt kvinde i Manchester.

Og så skriver forfatteren:

"Jeg giver jer det navn, som alle kender mig for, så historien kan fortælle, hvad kærlighed kan gøre ved den fødte gentleman. Med venlig hilsen, Jack the Ripper ".

Hovedmistænkt

Der findes mere end 100 bøger med teorier om Jack the Ripper, og både forfattere, kirurger og deciderede galninge har været mistænkt for at stå bag de makabre forbrydelser.

Også James Maybrick har tidligere været i forskernes søgelys. Hans dagbog blev nemlig fundet helt tilbage i 1992, men dengang blev der hurtigt sået tvivl om dagbogens ægthed.

Men historikeren Robert Smith, der har forsket i emnet i årevis, fastslår i en ny bog, at dagbogen er ægte.

"James Maybrick er den mest sandsynlige forfatter. Der er ingen tvivl om, at han nu er den hovedmistænkte", siger han til den britiske avis, The Telegraph.