Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kriminalitet - Spionage

Video: Hemmelig spionage-masterclass fundet

Den tidligere britiske mesterspion Kim Philby ender i 1981 som spionlærer for Stasi. I hidtil uset video afslører han alle sine tricks til de østtyske agenter.

Engelske BBC har fundet en hidtil uset video af Philbys masterclass hos Stasi. Her fortæller han blandt andet, at baggrunden i den engelske overklasse gjorde hans dække som spion perfekt.

Videoen, som BBC har gravet frem i Stasis officielle arkiver i Berlin, var aldrig ment for offentligheden. Og det er første gang en MI6 officer afslører sit spionarbejde fra A-Z.

Bagom Kim Philby

I 1930'erne starter Kim Philby sit liv som dobbeltagent. Han arbejder for den britiske efterretningstjeneste, men i al hemmelighed fodrer han russerne med informationer.

I 1963 er dobbeltspillet ved at blive opdaget, og Philby flygter til Moskva, hvor han slår sig på flasken og endda forsøger at begå selvmord.

I 1975 hyrer KGB ham til at undervise kommende agenter, og i 1981 underviser han Stasi - den Østtyske efterretningstjeneste. Her praler Philby med, hvordan det lykkedes ham at snyde alt og alle og slippe afsted med livet i behold.

Kim Philby døde i 1988

LÆS MERE: Få hele den utrolige historie om mesterspionen Kim Philby

Få flere detaljer fra den hemmelige video hos BBC

Læs også:

Spionage

Kim Philby: Mesterspion på dobbeltarbejde

21 minutter
Spionage

Dusko Popov var virkelighedens James Bond

14 minutter
Spionage

Mossad-agent i hælene på Bødlen fra Riga

22 minutter

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul