Video: Hemmelig spionage-masterclass fundet

Den tidligere britiske mesterspion Kim Philby ender i 1981 som spionlærer for Stasi. I hidtil uset video afslører han alle sine tricks til de østtyske agenter.

Engelske BBC har fundet en hidtil uset video af Philbys masterclass hos Stasi. Her fortæller han blandt andet, at baggrunden i den engelske overklasse gjorde hans dække som spion perfekt.

Videoen, som BBC har gravet frem i Stasis officielle arkiver i Berlin, var aldrig ment for offentligheden. Og det er første gang en MI6 officer afslører sit spionarbejde fra A-Z.

Video

Bagom Kim Philby

I 1930'erne starter Kim Philby sit liv som dobbeltagent. Han arbejder for den britiske efterretningstjeneste, men i al hemmelighed fodrer han russerne med informationer.

I 1963 er dobbeltspillet ved at blive opdaget, og Philby flygter til Moskva, hvor han slår sig på flasken og endda forsøger at begå selvmord.

I 1975 hyrer KGB ham til at undervise kommende agenter, og i 1981 underviser han Stasi - den Østtyske efterretningstjeneste. Her praler Philby med, hvordan det lykkedes ham at snyde alt og alle og slippe afsted med livet i behold.

Kim Philby døde i 1988

LÆS MERE: Få hele den utrolige historie om mesterspionen Kim Philby

Få flere detaljer fra den hemmelige video hos BBC