Nynazister hjalp München-terrorister

Efterretningspapirer viser, at den palæstinensiske terrororganisation, der angreb det israelske landhold under OL i 1972, fik hjælp af tyske højreekstremister.

Tysk politi var klar til at overrumple de palæstinensiske gidseltagere i den olympiske landsby, men måtte opgive.

Tyske nynazister gav palæstinensiske terrorister en hjælpende hånd, da de i 1972 myrdede 11 israelske sportsfolk under de olympiske lege i München. Det viser tyske efterretningsdokumenter, som nyhedsmagasinet Der Spiegel har fået aktindsigt i.

Massakren blev udført af den palæstinensiske terror-organisation Sorte September, og det har hidtil været antaget, at organisationen arbejdede alene. Men ifølge efterretningspapirerne rejste hjernen bag massakren, Abu Daoud, til Vesttyskland få måneder før de olympiske lege for at planlægge angrebet. Han blev imidlertid overvåget af tysk politi, som noterede, at han mødtes flere gange med den kendte tyske nynazist Willi Pohl. Ifølge politirapporten satte Pohl bl.a. Daoud i forbindelse med en ekspert i forfalskning af pas og fungerede også som hans chauffør.

I september 1972 angreb medlemmer af Sorte September det israelske hold på deres værelser i den olympiske landsby i München. Under aktionen blev to israelske sportsfolk dræbt. Efterfølgende blev ni andre dræbt, da politiet forsøgte at befri gidslerne i Münchens lufthavn.

Ni israelske gidsler blev dræbt, da Sorte September sprængte den helikopter, som de var blevet fløjet til lufthavnen i.

Ifølge efterretningsdokumenterne var Pohl efter­følgende involveret i en plan om at hævne de af Sorte Septembers medlemmer, som blev dræbt under be­frielsesaktionen i lufthavnen. Pohl blev imidlertid anholdt i oktober 1972 i en lejlighed, hvor politiet også fandt store mængder våben.

LÆS MERE: München-massakren forvandlede OL til et mareridt