Atlantic Productions/Magellan
Titanic

3D-billeder afslører utroligt fund i Titanics vrag

En ubåd med 3D-kamera har finkæmmet Titanics vrag og taget 715.000 billeder. Det er blevet til en banebrydende 3D-model med en enorm detaljegrad, som viser, at skroget gemte på en utrolig skat.

Firmaet Magellan Ltd. har taget ikke mindre end 715.000 billeder af RMS Titanics enorme vrag.

Men særligt et billede har fået specialisterne bag billederne til at spærre øjnene op.

Mellem stykker af møbler, forvredne metalstykker og andet vraggods på havbunden aftegner sig omridset af en stor hajtand, indfattet i glimtende guld.

Tanden stammer muligvis fra en megalodon, en gigantisk fortidshaj, som uddøde for 3,6 mio. år siden, mener folkene bag projektet.

At smykket er blevet identificeret skyldes billedernes ekstraordinære detaljerigdom. Ubåden har gennem 200 timer fotograferet Titanics vrag i høj opløsning og fra alle tænkelige vinkler.

Billederne er siden sat sammen til en 3D-konstruktion, der viser vraget i dets fulde udstrækning.

Titanic er i to dele og der er et otte km2 område med vraggods mellem stævn og agter. Det har vi nu kortlagt i detaljer”, fortæller Richard Parkinson, chef for Magellan.

VIDEO: Se 3D-rekonstruktionen af Titanic:

Video

Kunstig intelligens skal opspore arvinger

Lovgivningen omkring skibsvraget betyder, at det ikke er lovligt at fjerne genstande fra skibet eller den omkringliggende havbund.

Men næste projekt for Magellan er alligevel at nærstudere de gamle billeder af luksuslinerens passagerer i håb om at identificere ejeren af det unikke smykke.

Den flotte 3D-model kan dog ikke kun bruges til at studere Titanics indre for specielle genstande. Den kan også hjælpe historikere med at lære mere om det, der førte til skibets ulykkelige forlis i 1912.

“Vi har fået faktiske data, som ingeniører kan bruge til at undersøge den sande mekanik bag bruddet og forliset - og dermed komme endnu tættere på den sande historie om Titanic-katastrofen”, fortæller Titanic-ekspert Parks Stephenson.

VIDEO: Se det unikke smykke i Titanics skrog

Video