500 år gammelt skelet havde stadig støvler på

Mystisk skelet er fundet i London tæt ved Themsen. Alt organisk materiale på det 500 år gamle skelet er væk, men det har stadig et par meget sjældne støvler på.

Ligets positur med kroppen nedad og en arm foran ­hovedet tyder på, at manden er faldet.

Under udgravningen af en ny tunnel i London har arkæologer fundet skelettet af en mand med stort set intakte støvler på.

Undersøgelser af knoglerne viser, at de stammer fra en mand på godt 30 år, som levede i slutningen af 1400-tallet. Han har haft et hårdt liv og døjet med gigt og flere tidligere knoglebrud.

Døde med støvlerne på

Skelettet ligger med ansigtet nedad, og derfor mener forskerne, at manden ved et uheld er faldet i mudderet ved Themsens bred og ikke har kunnet komme op igen.

Mest glæde vækker mandens støvler hos arkæologerne. Læderstøvlerne er af god kvalitet og har været meget kostbare i 1400-tallet.

“Det er ekstremt sjældent at finde støvler fra det 15. århundrede – og ikke mindst at finde dem på et skelet, der stadig har dem på,” fortæller Beth ­Richardson fra det arkæologiske museum i London til magasinet National Geographic.

De dyre læderstøvler er stadig i meget god stand.

Ejeren kan have været middelalderens klunser

Støvlerne går helt op til låret og ville være perfekte til en af de såkaldte mudlarkers – fattigfolk, der rodede efter skrot i Themsens mudder, når der var lavvande. Hvordan en fattig mudlark er kommet i besiddelse af så dyre støvler, forbliver dog et mysterium.