Angkor Wat omringet af mystiske strukturer

Ved det kendte tempel Angkor Vat i Cambodja har forskere fundet tårne og store spiralformede strukturer under jorden.

Arbejdere byggede de otte tårne i begyndelsen af 1100-tallet, hvor Angkor Vat og indgangs-porten dertil var ved at blive bygget.

© khmer archaeology lidar consortium & t. sonnemann/eth zürich

Otte tårne og resterne af et stort spiralformet område af sand er opdaget under jorden ved det mægtige tempel Angkor Vat i Cambodja.

Forskere fra University of Sydney opdagede områdets hemmelighed ved at anvende en teknologi, hvor de kan se, hvad der gemmer sig under de nuværende bygninger. Det spektakulære fund gør ruinområdet større, end arkæologer og historikere tidligere har antaget.

Opdagelsen afslører et tidligere tempel

Ifølge forskerne omringede tårnene et mindre tempel, som blev brugt, imens Angkor Vat blev bygget. Da det nye tempel stod færdigt, destruerede arbejderne tårnene.

Det spiralformede område var lavet af sand og fungerede som templets have, som beboerne brugte til ritualer og spisning.

Området var i brug i 1100-tallet, hvorefter en kanal blev udgravet og kom til at løbe gennem området. Undersøgelsen gav også fund af hjem og søer, som har været brugt af dem, der arbejdede ved templet.

Stisystemet løber langs sydsiden af templet Angkor Vat og danner et område på over 1.500 x 600 meter.

© khmer archaeology lidar consortium & t. sonnemann/eth zürich

Angkor Vat var en gave

  • Kong Suryavarman 2. fik bygget hindu-templet fra 1113 til 1150.
  • Templet blev bygget til ære for guden Vishnu.
  • Angkor Vat er i dag det bedst bevarede tempel i ruinområdet.