Bordtennis førte til fund af romersk villa

En husejer fandt et mosaikgulv, da han gravede ud til sine børns bordtennisbord. Gulvet viser sig nu at være fra en romersk villa.

Da en far gjorde klar til, at hans børn kunne spille bordtennis, fandt han resterne af en romersk villa.

© Arial Filming Services/Past Landscapes Project & Shutterstock

Arkæologer har udgravet en af Storbritanniens største romerske villaer, efter at husejeren Luke Irwin stødte på et velbevaret mosaikgulv i sin have i landsbyen Tisbury i Wiltshire.

Gulvet fandt han, da han skulle grave elektricitet ned for at give sine børn lys i laden, hvor deres nye bordtennisbord skulle stå.

Herefter begyndte arkæologer fra Historic England og Salisbury Museum otte dages udgravning af området, som viste sig at dække over en stor romersk villa på ca. 70 x 70 m.

Villa for de rige

Ifølge arkæologerne er villaen bygget mellem 175 og 220 e.Kr. og er blevet moderniseret helt frem til 400 e.Kr. Størrelsen og fund af den fornemme spise østers tyder på, at villaen har været beboet af nogle af Storbritanniens rigeste familier.

Blandt de andre fund var mønter, brocher, dyreknogler samt en romersk børnekiste. Området er ifølge arkæologerne for stort til, at de har råd til at grave villaen fri.

Villaen er en af de største

  • Fundet sammenlignes med det store romerske hjem i Chedworth.
  • Det blev fundet i 1864 og var hjem for en af landets rigeste familier.
  • Hjemmet havde bl.a. en opvarmet spisesal.