© Getty Images og Shutterstock

Eksperter: Ingen skjulte rum i Tutankhamons grav

Forskere har endevendt den 3341 år gamle grav, og de undsiger nu én gang for alle teorien om, at der skulle være et skjult kammer.

1. juni 2018 af Pernille Mogensen

Drengekongen Tutankhamons grav skjuler hverken hemmelige kamre, korridorer eller ukendte hulrum, fastslår forskere fra Det Polytekniske Universitet i Torino i Italien.

Det skriver flere internationale medier, herunder BBC

Forskerne har undersøgt den 3.341 år gamle grav ved hjælp af scanninger, og de har skrevet en så overbevisende rapport, at også de egyptiske myndigheder nu anerkender den skuffende kendsgerning.

Teori: Graven blev bygget til Nefertiti

I 2015 offentliggjorde den britiske egyptolog Nicholas Reeves ellers en teori om, at den nordlige væg i gravkammeret skjulte et hulrum.

Han mente, at rummet kunne være den egyptiske dronning Nefertitis grav. Nefertiti var gift med Tutankhamons far, farao Akhnaton, og opnåede høj status.

Men da hendes grav aldrig er blevet fundet, har videnskabsfolk ledt efter den i årevis.

Ifølge Reeves var Tutankhamons gravkammer muligvis oprindeligt Nefertitis, der døde ca. 12 år før drengekongen. Da Tutankhamon døde, blev han stedt til hvile i den færdige grav.

Få mange flere historiske nyheder

I hvert nummer af HISTORIE bringer vi fire sider kun med det seneste nye fra historiens og arkæologiens verden. Lige nu kan du få ni numre af HISTORIE til spotpris, så du bliver helt opdateret på de seneste opdagelser, fund og forskning.

Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev og få vores bedste artikler digitalt to gange om ugen. 

Måske er du interesseret i...

Læs også