Grav fundet i Kina tilhører “Østens Shakespeare”

Arkæologer har fundet graven til en af Kinas mest berømte forfattere. Tang Xianzu bliver sammenlignet med Shakespeare, og de to forfattere døde også samme år.

Den kinesiske forfatter Tang Xianzu er bl.a. kendt for sin serie af teaterstykker “Fire drømme”.

© Imagine China/Wikimedia

Det har næppe udspillet sig ligeså dramatisk som slutscenen i Romeo og Julie.

Men den berømte kinesiske forfatter Tang Xianzus grav er blevet fundet i den kinesiske Jiangxi-provins – ved siden af både sin første, anden og tredje kone.

Arkæologerne kunne identificere Xianzus grav fra 1616 ud fra gravstenen og sarkofagens låg.

Levn fra Ming-dynastiet

Forfatterens grav blev fundet sammen med 41 andre grave ved byen Fuzhou, hvoraf 40 af dem stammer fra Ming-dynastiet (1368-1644).

“Udover at vi lærer om Xianzus familie, så lærer vi også mere om uddannelse, kultur og landbrug i Ming-dynastiet,” siger Mao Peiqi, der er viceformand for ’Chinese Society on Ming Dynasty History’, om fundet til People’s Daily.

Ved gravene har arkæologer også fundet seks gravskrifter, og de mener, at Xianzu har skrevet flere af dem.

Omtalt som “Østens Shakespeare”

Xianzu døde i 1616, som er det præcis samme år, som William Shakespeare også døde i den engelske by Stratford-upon-Avon.

Og Tang Xianzu er blandt andet blevet kaldt “Østens Shakespeare” af den kinesiske præsident Xi Jinping i 2015.

Han er bedst kendt for sin serie af fire skuespil kaldet “Fire drømme” og “The Peony Pavillion” (direkte oversat til pæonpavillionen, red.).

Vil genskabe digters fødeby

I Fuzhou, hvor gravene er fundet, er begejstringen for William Shakespeare generelt stor. Derfor annoncerede byen allerede sidste år sine planer om at genskabe den engelske forfatters fødeby Stratford-upon-Avon.