Mystisk mumiehånd med tre fingre fundet i Peru

Fingrene er 20 cm lange, huden indtørret og knoglerne lette som fjer. Hånden lå i sarkofag sammen med et aflangt kranie, hævder gruppen bag fundet.

Den underlige hånd har kun tre fingre, som til gengæld er usædvanligt lange.

© Brien Foerster/Hidden Inca Tours

Ifølge Brien Foerster – manden som har spredt nyheden til hele verden – fik han den lange uhyggelige hånd overrakt af en person, som i 2016 havde gjort det opsigtsvækkende fund i en tunnel nær inkaernes gamle hovedstad Cusco.

Hånden lå angiveligt i en sarkofag sammen med andre kropsdele – blandt andet et aflangt kranie og et mumificeret spædbarn.

Den er enten en sensation eller en udspekuleret forfalskning, skriver Express og flere andre britiske medier, som de seneste dage har bragt historien om den indtørrede hånd fra Peru.

Marsmand eller inka-mumie?

Brien Foerster, der har viet en stor del af sit liv til jagten på Marsmennesker og deres påståede besøg på Jorden, hævder på sin side, at en anonym peruviansk læge i Cusco har undersøgt hånden.

Lægen konkluderer angiveligt, at hånden er "biologisk” og består af knogler, hud og negle. Røntgenbilleder afslører desuden, at hver finger består af seks knogler, mens menneskehænder består af tre.

Ifølge Foerster når lægen i sine undersøgelser frem til, at hånden enten tilhører menneskets tidligste forfædre eller en livsform det ydre rum.

DNA-tests skal kaste lys over sagen

Allerede nu er Foerster dog under skarp beskydning fra flere kanter: Hvorfor må ingen vide, hvor hånden blev fundet? Hvorfor vil den omtalte læge ikke have sit navn frem? Og hvorfor indleverede Foerster ikke hånden til et anerkendt universitet?

Foerster lover, at hånden vil blive DNA-testet og kulstof-14-analyseret i USA i løbet af 2017.