Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

17 ud af 52 skeletter på gravpladsen fik fjernet hovedet.

© Archaeological Solutions
Kultur - Arkæologi

Mystiske skeletter fundet på romersk gravplads

Engelske arkæologer har gjort et forbløffende fund på en gravplads fra 300-tallet. Her har i alt 17 skeletter, inklusive to børn, fået skåret deres hoved af, som efterfølgende er blevet placeret mellem fødderne.

Fundet af en romersk gravplads i det østlige England har forbløffet arkæologerne. Ud af 52 skeletter mangler 17 nemlig hovedet, som er blevet skåret af og placeret mellem fødderne.

Gravene stammer fra 300-tallet e.Kr., og ifølge arkæologen Andy Peachey kan 60 pct. af dem betegnes som afvigende fra de gængse romerske begravelses-skikke.

##

Kelterne mente hovedet var sjælens bolig

“Dette virker til at være et nøje udført begravelsesritual, som sandsynligvis stammer fra en bestemt lokal befolkningsgruppe”, fastslår Andy Peachy.

Hovederne er skåret af lige under kæben kort efter, døden indtraf. Derfor regner arkæologen med, at der er tale om en form for kult eller et hedensk ritual.

Hos de keltiske stammer, der herskede på De Britiske Øer inden romernes erobring, fandtes fx en tro på, at hovedet var sjælens bolig, og det skulle derfor skilles fra kroppen, for at sjælen kunne slippe fri.

Nogle skeletter er begravet med flere hoveder

Hvorfor fire af hovederne er placeret ved skeletter, som de ikke passer sammen med, står dog stadig som et mysterium for arkæologerne. Skeletterne er nu blevet flyttet til et laboratorium, hvor de skal analyseres i forsøget på at fastslå deres præcise oprindelse.

Læs også:

Arkæologi

Skeletter vælter op af undergrunden

2 minutter
Arkæologi

Arkæologer finder kinesiske skeletter på romersk gravplads

2 minutter
Arkæologi

Stonehenge-kopi fundet i Portugal

3 minutter

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul