Nyt fund: Sjælden egyptisk massegrav tyder på borgerkrig

I et genåbnet gravkammer nær Luxor i Egypten har arkæologer fundet 60 mumier i en massegrav, og de sjældne omstændigheder tyder på en Egyptisk borgerkrig.

I den egyptiske massegrav blev der fundet flere mumificerede kropsdele herunder et sæt fødder.

© Thirteen Media with Impact

60 mumier fra omkring 2150 f.Kr. er blevet fundet i en massegrav i et gravkammer nær den egyptiske by Luxor. Massegrave er meget sjældne i Egypten, og knoglerne viser spor efter kamp.

Nogle af kranierne er slået i stykker, og ­pilespidser sad fast i flere brystkasser. De egyptiske arkæologer mener derfor, at mændene må have været soldater.

Fundene peger på, at Egypten muligvis var ramt af borgerkrig i perioden. Kilderne omkring den urolige tid er meget begrænsede, men flere nævner socialt oprør, hunger­snød og tørke.

Egypterne begyndte selv at skabe mumier fra ca. 2800 ­f.Kr.

© Shutterstock

Mumie-tradition begyndte ved en tilfældighed

Historikerne regner med, at egypterne allerede omkring år 3.500 f.Kr. ved et tilfælde opdagede, at det tørre klima og det varme ørkensand skabte naturlige mumier af begravede lig.

Egypterne tog hurtigt mumificeringsprocessen til sig og tilpassede den, men ingen måtte vide, hvordan balsamørerne arbejdede i templerne langs Nilens vestbred.

Du kan dog læse om den hemmelige proces her.