Ofre for bizarre rituelle mord fundet af rørlæggere

Rørlæggere i England fik sig en uhyggelig overraskende, da de udgravede et bosted fyldt med bizarre skeletter. Arkæologer mener der kan være tale om rituelle mord eller ofringer.

Denne kvinde havde fået bundet hænderne sammen og begge hendes fødder skåret af. Den ene fod var blevet placeret ved siden af brystkassen.

Under en udgravningen til nye rørledninger i Oxfordshire i det sydlige England, stødte arbejdere på 26 skeletter, som lå i mærkværdige positioner. Tilkaldte arkæologer konstaterede hurtigt,at der er tale om en 3.000 år gammel boplads.

Kan være tegn på menneskeofringer

Arkæologerne fandt bl.a. potter, flinteredskaber og en kam, men det mest opsigtsvækkende var skeletterne. Mange af gravene afveg fra jernalderens gængse gravskikke.

Nogle havde fået hugget hovedet af og placeret ved fødderne, og andre havde afhuggede fødderne placeret ved brystkassen. De grufulde begravelser var sand­synligvis en del af et religiøst ritual og kan være tegn på menneskelige ofringer.

“Opdagelsen udfordrer vores forestillinger om for­tiden og giver os en ny forståelse af disse mennesker og deres forhold til religion for flere tusind år siden“, forklarer udgravnings­leder Neil Holbrook.

Berømt kalkhest ligger få km væk

På en bakke et par km væk fra udgravningen findes Uffington White Horse – et 110 m langt billede af en hest skabt af kalksten ca. 1000 f.Kr. Den fundne boplads kan have været beboet af det samme ukendte jernalderfolk, som skabte hesten.

Adskillige store kalkfigurer pryder de engelske bakker, men den 3.000 år gamle og 110 m lange Uffington White Horse er klart den ældste.

© Shutterstock