Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Hestenes seletøj bestod af dekorerede bronzedele. Metallet er blevet grønt i årenes løb pga. irring, men dekorationen kan stadig ses.

© Mike Smith
Kultur - Arkæologi

Skattejæger opdager ukendt keltisk storby

Resterne af en keltisk stridsvogn er muligvis det første spor efter en oldtidsby i Wales, der kan være en af de største på de britiske øer.

En walisisk skattejæger ramte en arkæologisk guldåre med sin metaldetektor, da han fandt resterne af en keltisk stridsvogn på en mark. Fundet er det første bevis på, at stridsvognsbegravelser fandt sted i Wales.

Denne begravelsesform, som er kendt fra de keltiske områder i England, var forbeholdt en stammes herskere. I begravelsen indgik som regel også to heste og et væld af værdigenstande, så gravene i dag er som et skatkammer for arkæologerne.

Modbeviste sine venner

“Det første, jeg fandt, var en keltisk spænde til seletøj. Efter fundet sagde mine venner, at jeg aldrig ville få fat noget bedre, men jeg tog tilbage dagen efter og fandt resten”, fortæller skattejægeren Mike Smith til lokale medier.

Blot 20 cm under jorden, opdagede Mike Smith flere dekorerede bronze-genstande, men hans metaldetektor viste, at der længere nede var godt tre meter fyldt med en eller flere metalgenstande.

Arkæologer blev kontaktet, og efter en uge havde de udgravet mere end 35 genstande. Det var resterne af en stridsvogn, som de mener er ca. 2.000 år gammel.

Klik dig ind på tegningen, og kom tættere på en stridsvognsbegravelse i kelternes England.

Placeringen holdes skjult

Videre undersøgelser i område afslørede flere spor efter murværk, hvilket kan være resterne af en ukendt, keltisk by, som dermed har været en af de største på de britiske øer.

Indtil videre holdes markens placering hemmelig af frygt for plyndringer.

Læs også:

Kulturpersonligheder

Profet eller plattenslager: Nostradamus' forudsigelser skabte røre

3 minutter
History. Transport. Old vehicle. Steam automobile. Engraving, 19th century. Later colouration.
Maskiner

Har biler nogensinde kørt på damp?

2 minutter
Civilisationer

Brite strandede på kannibalernes ø

27 minutter

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul