Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Massegraven blev fundet sidste år, men først nu har det været muligt at fastslå, at skeletterne stammer fra Cylons hær.

© Greek Ministry of Culture
Kultur - Arkæologi

Skeletter fra likviderede soldater tegner nyt billede af antikken

Fundet af en henrettet hær i Athen giver arkæologerne mulighed for at blive klogere på livet blandt dem, der levede på bunden af samfundet i det antikke Grækenland.

Det fik katastrofale følger for den græske adelsmand og olympiske mester Cylon, da han forsøgte at kuppe sig til magten i Athen for 2.500 år siden.

I stedet for at indtage Akropolis måtte han se sit nederlag i øjnene og flygte. Men for hans hær gik det endnu værre: Den blev likvideret.

Nu slår arkæologer i Athen fast, at resterne af Cylons soldater befinder sig i en massegrav seks kilometer syd for Athens centrum.

Nyt billede af antikken

"De fleste af de kilder, vi har fra det antikke Grækenland, beskriver livet blandt eliten og sejrherrerne. Men med fundet af Cylons soldater kan vi tegne et billede af livet blandt dem, der ikke havde succes," siger Panagiotis Karkanas, der er geoarkæolog og laboratorieleder på Malcolm H. Wiener-laboratoriet på American School of Classical Studies i Athen.

Arkæologerne håber blandt andet at blive klogere på soldaternes livsvilkår, deres alder, da de døde, hvor de kom fra, om de var slaver, og hvordan de blev henrettet.

Teknikker fra en krimiserie

Massegraven indeholder 80 skeletter med hænderne bundet sammen i jernkæder og voldsomme skader på kranierne.

"Vi vil - groft sagt - bruge de retsmedicinske metoder, som diverse krimiserier har gjort berømte på TV, til at undersøge soldaterne," siger Panagiotis Karkanas.

Men modsat, hvordan den slags foregår i krimiserierne, kan arkæologernes analyser tage helt op til syv år.

Massegraven blev fundet sidste år, men først nu har det været muligt at fastslå, at skeletterne stammer fra Cylons soldater.

Læs også:

Historiske guider

Athens største tempel blev krudtkammer

3 minutter
Grækere

Turen går til antikkens Grækenland

10 minutter
Grækere

Orgier beskyttede Athen mod borgerkrig

10 minutter

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul