Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Verdens største guldskat fundet

En guldskat til 100.000.000.000 kroner er dukket op under gammelt tempel i Indien.

Indtil for nylig var Sri Padmanabhaswamy-templet i den sydindiske delstat Kerala ubevogtet.

Men et fantastisk fund har ændret de omstændigheder, skriver Politiken.dk.

Myndighederne i Kerala meddelte i går, at der er blevet fundet en stor historisk skat bestående af guld, juveler og statuer i templet til en værdi, der formentlig når op omkring 100 milliarder kroner.

Så nu er bevogtningen omkring det gamle tempel pludselig blevet intens.

Kan ikke komme igennem jernvæg

Foreløbig er der blevet fundet fem hvælvinger besat med guld, sølv og ædelsten bag templets mure.

En sjette hvælving er også fundet i templet, og det er lykkedes arkæologerne at komme igennem den dør, der beskytter den. Men bag døren er en jernvæg dukket op, og nu er arkæologerne gået i tænkeboks for at finde ud af, hvordan de skal gennembryde beskyttelsen om den sidste kostbare hvælving.

“Der er nogle tekniske problemer med at åbne op til den sjette hvælving. Vi diskuterer alle muligheder på et møde på fredag”, siger en pensioneret dommer, N.M. Kishnan, der leder det syv mand store panel, som Keralas Højesteret har udpeget til at lede undersøgelserne. Ifølge templets logbøger har hvælvingen ikke været åbnet i 136 år.

Kongefamilies gamle skat

Den nærmest uvurderlige skat er dukket op, efter at Keralas højesteret har givet ordre om, at templet skulle undersøges.

Templet blev bygget i det 16. århundrede af konger, der herskede over det historiske Travancore-rige.

Frem til nu har det tilhørt efterkommere fra Travancores kongelige familie, der betragter sig selv som tjenere for Padmanabhaswamy-guden, som er en inkarnation af hindu-guden Vishnu. Det antages, at skatten, der nu er fundet, i svundne tider er blevet placeret i det hellige tempel af Travancore-familien.

Keralas højesteret har imidlertid givet ordre til, at templet undersøges for værdier. Ordren kom, efter at Travancore-familien blev beskyldt for at lade templet forfalde.

Uvist hvad der sker med skatten

Nu går debatten livligt om, hvad der skal ske med den enorme skat, hvis værdi er større end budgetterne i delstaterne Delhi, Jharkhand og Uttarakhand tilsammen. Hvis Kerala får lov til at bruge skattens værdi, vil staten kunne dække sine udgifter til uddannelse i to og et halvt år, skriver avisen Times of India.

Skatten er blevet givet til templet af diciple og troende. Den tilhører templet. Men ifølge en talsmand for Keralas øverste minister, Oommen Chandy, vil den relativt velstående Kerala-stat ikke forsøge at overtage skatten.

“Skatten er blevet givet til templet af diciple og troende. Den tilhører templet. Den har ikke noget at gøre med staten”, siger talsmanden, P.T. Chacko.

Det er Indiens højesteret, der skal tage stilling til, hvad der skal ske med skatten. Det sker, når hele skatten er taget ud af templet, og når den er blevet endeligt vurderet.

Læs også:

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul