Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Den unikke hovedbeklædning er lavet til at blive monteret på ­krigerens bronze­hjelm.

Kultur - Arkæologi

Virkelighedens Asterix fundet i England

Graven af en højtstående gallisk kriger, der måske kæmpede imod Julius Cæsar i både England og Frankrig, forbløffer arkæologerne. Den kaldes “Den flotteste krigergrav nogensinde set i England”.

En kriger fra jernalderen, som sandsynligvis kæmpede imod Julius Cæsars legionærer, er blevet udgravet af arkæologer i West Sussex, England. Arkæologerne kalder fundet for “Den flotteste krigergrav nogensinde set i ­England”.

Galler kæmpede imod Cæsar

Krigerens skelet er næsten rådnet væk, men i graven ligger stadig våben og rustning dekoreret med keltiske tegn. Ud fra disse mener arkæologerne, at han stammer fra Gallien. Blandt gravgaverne er også potter støbt i Normandiet, som er dateret til ca. 50 f.Kr.

De er dermed skabt i slutningen af Gallerkrigene (58-50 f.Kr.), hvor Julius Cæsar med magt gjorde Gallien til en romersk provins. Briterne og gallerne hjalp hinanden imod den romerske trussel, og derfor mener arkæologerne, at den franske kriger kan være taget til England for at dele taktikker og strategier.

En anden teori er, at krigeren var en militærleder for kong Commius, der regerede i Gallien og i 51 f.Kr. måtte flygte til England med sine mænd.

Hovedbeklædning med farvede hestehår

Gravens mest imponerende fund er en stor hovedbeklædning beklædt med guld, som sandsynligvis har været fyldt med løkker af farvet hestehår. Den har fået den 172 cm høje kriger til at danne en imponerende figur, når han sad på sin hest.

Genstandene vil kunne ses på The ­Novium Museum i Chichester fra ­januar 2020.

Læs også:

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul