Konstruktionen af hvert påskeæg var en langvarig proces, som krævede flere hundrede specialister. Carl Fabergé tog ikke del i det praktiske arbejde, men kom med idéerne.
Fabergé udtænkte nye æg
Carl Fabergé var firmaets hjerne, men det praktiske arbejde stod fagfolk for. Når Fabergé havde udtænkt et nyt æg, skabte designere tegninger og modeller, som blev sendt ud til firmaets værksted.
Opfindsomhed drev værket
Værkstedet husede ca. 500 guldsmede, juvelslibere, emaljører og malere. Hvis Fabergés idéer ikke lod sig gøre med eksisterende metoder, forlangte han, at specialisterne opfandt nye, avancerede teknikker. Fabergé selv eksperimenterede med farveskalaen og opfandt over 140 nye farver. Desværre gik hans opskrifter og teknikker tabt under revolutionen i 1917.
Fabergé-ægget blev leveret personligt
Når et påskeæg omsider var færdigt, blev det i dagene før påske præsenteret for zaren af Fabergé selv. Imens ventede arbejderne på værkstedet ængsteligt og spændt på, at mesteren skulle vende tilbage og meddele, at ægget var modtaget med tilfredshed.