I sin storhedstid stod RAF bl.a. bag et bombeangreb på lufthavnen i Frankfurt (nederst) og kidnapningen af arbejdsgiverpræsidenten Hanns-Martin Schleyer. Efter 43 dages politijagt blev Schleyer fundet død.

Baader Meinhof Komplekset - detaljeret og korrekt

Film-tjek: Baader Meinhof Komplekset I 1970 indleder den vesttyske terrorgruppe Rote Armee Fraktion en væbnet kamp mod magthaverne.

Forlod Ulrike Meinhof virkelig mand og børn?

Journalisten Ulrike Meinhof havde to tvillinge­piger på syv år, da hun i 1970 sluttede sig til Rote Armee Fraktion (RAF). Sammen med andre RAF-medlemmer forsøgte hun at bortføre børnene, så de kunne blive opdraget til revolutionær kamp i Palæstina. Planen mislykkedes, og frem til sin død i 1976 så Meinhof kun sine børn én gang, da de besøgte hende i fængslet.

Modsat filmen var Meinhof allerede blevet skilt fra sin mand, Klaus Rainer Röhl, før hun blev en del af RAF. En af Meinhofs første terrorhandlinger var at smadre redaktionen på det blad, hvor Röhl var redaktør, fordi han vendte sig mod venstrefløjens voldelige metoder.

Var RAF i træningslejr i Mellemøsten?

Seks tidligere medlemmer af Rote Armee Fraktion har berettet, at gruppens ledende medlemmer i begyndelsen af 1970 rejste til Jordan. Her boede de i en træningslejr drevet af Den Palæstinensiske Befrielsesfront (PLO), hvor de modtog træning i brug af våben og sprængstoffer og blev undervist i guerillakrig og terrorhandlinger. En person, der deltog i trænings­ lejren, fortalte senere, at der var flere bataljer mellem de frisindede tyskere og deres muslimske værter.

Stod Springer bag attentatet på Dutschke?

I april 1968 blev studenterlederen Rudi Dutschke hårdt såret af en 18-årig højreekstremist. Den tyske venstrefløj beskyldte mediebaronen Axel Springer – udgiveren af bl.a. Bild-Zeitung – for at have opildnet til mordforsøget. Antikommunisten Springer havde ført en hidsig kampagne mod Dutschke, som han bl.a. kaldte “urostifter”. Efter angrebet på Dutschke demonstrerede flere tusinde aktivister foran Springers forlag. Fire år senere hævnede RAF mordforsøget ved en bombeaktion mod Springers forlag i Hamburg.

Måske er du interesseret i...

Læs også