Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Hvem fik først en stjerne på Walk of Fame?

Hollywood hyldede sin første stjerne i 1960 med en stjerne på Walk of Fame-fortovet. Siden er tusinder flere blevet føjet til den nu kilometerlange rute.

Shutterstock

Den første, som fik tildelt en stjerne på det berømte Walk of Fame-fortov i Hollywood, var den amerikanske filminstruktør og -producent Stanley Kramer.

Han fik sin stjerne den 28. marts 1960 som et hæderstegn for sine film, der ofte kredsede om følsomme politiske og sociale emner, som de store filmselskaber ellers undgik.

Blandt Kramers kendteste film er The Defiant Ones (1958) og Guess Who’s Coming to Dinner (1967), der begge sætter fokus på racisme.

Kramer fik i 1961 en æres-Oscar for sit store bidrag til filmkunsten.

© AF Archive/Imageselect

Stuart ville skabe en turistmagnet

Idéen til Walk of Fame blev født i 1953 hos E.M. Stuart, chefen for Hollywoods handelskammer.

Han ønskede at skabe et spektakulært mindesmærke for at tiltrække flere turister og markedsføre Hollywood, “hvis navn er ensbetydende med glamour og spænding i klodens fire hjørner”.

En inspirationskilde til selve stjernerne kan have været det lokale Hollywood Hotel, hvor loftet var dekoreret med store stjerner, hvori navnene på forskellige berømtheder var skrevet.

Siden Kramers stjerne i 1960 er yderligere ca. 2.600 stjerner blevet støbt ned i Walk of Fame for at hylde personer, som har gjort en ekstraordinær indsats for film, TV, musik, radio eller teater.

Læs også:

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul