De tre musketerer borg

Ny film om De Tre Musketerer er et godt gammeldags action-eventyr

En ny fransk filmatisering af den udødelige klassiker overasker positivt med eminent action og gode anmeldelser.

Alexander Dumas' romanklassiker De Tre Musketerer (1844) fægter sig endnu engang ind på det store lærred med store armbevægelser og masser af smæk for skillingen.

Den nyeste genindspilning "De Tre Musketerer: D'Artagnan" er fransk og et godt gammeldags actionbrag, der kan måle sig med selv det mest hæsblæsende, Hollywood har at byde på.

Instruktøren Martin Bourboulon lader virtuose fægtemestre kaste sig i sadlen og galoppere bort, som var det ingen sag i verden, og der er kælet for krudtrøget og de klassiske fægteslagsmål med alt, hvad der hører med af høns, hø og flyvende menneskekroppe.

Se traileren her:

Video

Velkendt historie brudt op i to

Den 2 timer og 1 minut lange film er den kendte fortælling om det unge brushoved d'Artagnan, der i 1627 rejser fra Gascogne til Paris i 1627 for at blive musketer.

I hovedstaden opdager han en sammensværgelse mod tronen og må kæmpe med næb og hvæssede klør mod den onde kardinal Richelieu og hans nederdrægtige spion Mylady de Winter – selvfølgelig med hjælp fra de tre musketerer, Athos, Porthos og Aramis.

Til forskel fra tidligere filmatiseringer er historien denne gang brudt op i to dele, og den sidste film rammer efter planen franske biografer til december.

Den første film i rækken har fået 96% gode anmeldelser på kritik-metasiden Rotten Tomatoes.