5 populære madvarer der blev til ved et tilfælde
Opløsningsmiddel blev til sødestof, og en glemt sodavand i frostvejr forvandlede sig til verdens første ispind.

Du vil nok blive overrasket over, hvilke af dine madvarer, der blev til tilfældigt.
Chips skulle give kræsen kunde en lærestreg
Kokken George Crum fik nok af en gæsts brok over pomfritterne og ville spille ham et puds. Det førte til verdens første chips.
For tykke! Sådan lød dommen over en portion håndskårne pomfritter, som en kunde havde bestilt på spisestedet Moon Lake Lodge i Saratoga Springs, New York i 1853. Pomfritterne havde gået deres sejrsgang i USA
efter at være blevet introduceret fra
Europa i slutningen af 1700-tallet og havde nu også fundet vej til den lille diners menukort.
Velvilligt tilberedte kokken George Crum en ny portion, men heller ikke denne gang formåede han at tilfredsstille den kræsne gæst. De skulle være tyndere endnu, forlangte gæsten.
Chips blev kæmpe succes
Nu havde George Crum imidlertid fået nok af sin besværlige kunde og besluttede at give ham en lærestreg: Hvis han ville have tyndt skårne pomfritter, så skulle han sandelig også få det!
Men en kniv skar han papirtynde skiver af en kartoffel, stegte dem sprøde i olie, dryssede dem med masser af salt og serverede dem.
Men til George Crums store overraskelse blev gæsten ikke vred over de oversaltede kartoffelskiver.
Tværtimod spiste han dem med begejstring, og rygtet om den nye ret spredte sig til andre kunder. Snart efterspurgte alle de sprøde skiver, som Crum navngav Saratoga Chips.
I begyndelsen blev chips kun serveret på restauranter, men hurtigt blev de sprøde kartoffelskiver så populære, at driftige entreprenører så muligheder i de skiveskårne godbidder.
I begyndelsen af det 20. århundrede begyndte masseproduktionen af chips.