1. Køleskabet
Opfindelsen af køleskabet blev en realitet, fordi bryggerierne manglede et sted at holde deres øl gode og kolde.
Den traditionelle ølbrygning fandt nemlig kun sted i de kolde måneder, fordi den kemiske proces for at skabe øllen krævede kulde. Brygningen af øl genererer varme, og for meget varme kan dræbe gæret og dermed ødelægge øllen.
I århundreder brugte ølbryggere derfor isblokke, som de opbevarede i kældre for at holde øllen kold. Men så kom gennembruddet, da ingeniøren Carl Von Linde i 1876 opfandt den mekaniske nedkøling.
Allerede i 1880'erne blev køleskabe almindelige på bryggerierne. Det var dyrt for bryggeriejerne, men køleskabene gjorde, at bryggerne nu kunne producere øl hele året rundt og ikke kun om vinteren som tidligere.
Bryggerierne voksede sig større og kunne nu tage plads langt væk fra de naturlige issteder. Køleskabene gjorde også, at bryggerierne kunne skabe og køle større ølflasker, og med tiden fandt køleskabene vejen ind i de private hjem.
2. Glasflasker
Øl gav inspiration til glasflasker, som blev én af 1900-tallets tidligste masseproducerede varer.
Michael Joseph Owens var manden bag en maskine, der kunne producere flasker. Han slog sig sammen med Libbey Glass, som distribuerede hans produkt. Owens maskine blev en enorm succes. I 1903 kunne hans maskine producere 12 glasflasker i minuttet, og allerede i 1912 fremstillede maskinen hele 50 flasker i minuttet. Owens maskine blev brugt i store dele af verden i 1915.
Med opfindelsen af maskinen fik Owen rettighederne til at lave vin-, brændevin- og specialflasker. Helt eksklusivt solgte han rettighederne til Heinz, som lavede ketchupflasker, Hazel-Atlas, der lavede almindelige flasker og Ball Brothers, der lavede syltetøjsglas.
3. Pasteurisering
Bryggerne på de lokale bryggerier i 1800-tallet var trætte af, at deres øl hurtigt blev dårlige. Derfor hyrede de biologen Louis Pasteur til at finde ud af, hvad der var skyld i øllens dårligdom.
Pasteur fandt ud af, at ødelæggelsen af øllet skyldtes bakterier. Han opfandt derfor en proces, der kunne fjerne bakterierne ved at opvarme øllen og derefter nedkøle den. Processen kaldte han pasteurisering.