Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Hvad blev spam brugt til?

Det sammenkogte svineprodukt var ikke den store succes i første omgang – men da verdensfreden blev brudt viste kødklumpen sig fra sin bedste side.

Shutterstock

Spam – kogt svinekød på dåse – blev første gang sat til salg i 1937.

Den firkantede dåsemad blev skabt af fødevarefabrikanten Hormel i et forsøg på at sælge svineskuldre, som kunderne ellers ikke ville røre ved. Løsningen blev at koge kødet sammen med bl.a. skinke, kartoffelstivelse, salt og sukker og markedsføre det som et hurtigt måltid.

Husmødrene var skeptiske over for kød, som ikke krævede en plads i køleskabet, men da 2. verdenskrig brød ud, tog den amerikanske hær spam til sig og sendte over 100 mio. dåser til tropperne som et billigt måltid.

Spam indeholder omkring 27 procent fedt.

© Shutterstock

Spam fik også en plads i de hjælpepakker, som USA sendte til det krigshærgede Europa – og dermed blev spam en global fødevare.

Efter krigen forsøgte Hormel at markedsføre spam som en patriotisk fødevare, men dåsemaden fik i stedet ry som en næringssvag fattigmandsspise, som ofte blev latterliggjort i populærkulturen.

I 1990’erne gav det allestedsværende spam navn til uønsket elektronisk post.

Læs også:

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul