Quiz: Brød og kager

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16

Kager var meget populære i det gamle Rom. Omtrent hvor mange konditorier var der i byen omkring år 1?

Amerikanske Otto Frederick Rohwedder lancerede i 1928 en opfindelse, som fik stor betydning for bagerierne. Hvilken?

Verdens første bageri, hvor byens borgere kunne købe brød, åbnede i 400-tallet f.Kr. I hvilken storby?

Arkæologiske fund beviser, at bager­håndværket er ældgammelt. Hvor længe har mennesker bagt brød?

Romeren Plinius den Ældre skrev, at gallere kunne bage særligt lækkert brød, fordi de tilsatte dejen noget bestemt. Hvad?

I dag er udvalget af småkager enormt, men hvor og hvornår begyndte man at bage og spise småkager?

Tranchoir- eller trencher-brød spillede en helt speciel rolle på middelalderens middagsborde. Hvilken? De blev brugt som...

Helt op til begyndelsen af 1900-tallet blev mel til brød strakt med tilsætningsstoffer. Hvad blev normalt ikke brugt?

Oldtidens grækere opfandt bl.a. vindeltrappen, armbrøsten og noget, som i dag findes i ethvert bageri. Hvad?

Tyskland har i dag flere registrerede brødtyper end noget andet land i verden. Hvor mange?

I oldtidens Rom fandtes mange forskellige specialiserede bagere. Hvad bagte en “dulciarius”?

Briten Alfred Bird opfandt bagepulveret for at glæde sin kone, der var allergisk over for gær. Hvornår gjorde han det?

Under den industrielle revolution begyndte man særligt i England at tilsætte alun og klor til brød. Hvorfor?

Præsten Sylvester Graham opfandt i 1829 grahamsbrødet med et ganske specifikt formål. Hvilket?

Bagels er en af nutidens mest udbredte former for bagværk. De blev opfundet omkring år 1600. Hvor?

Hvilket bagværk kom til verden i slutningen af 1830'ernes Paris og er en delikat videreudvikling af den traditionelle østrigske “kipferl”?

Måske er du interesseret i...

Læs også