Svagelig smedesøn revolutionerede det franske køkken
Auguste Escoffier var søn af en smed, men for svagelig til at efterfølge sin far. I stedet blev han kok og endte med at grundlægge den moderne, franske kogekunst.

Escoffier var kok i mere end 60 år og kendt som “kokkenes konge”.
Da Auguste Escoffier trådte ind i køkkenet på Savoy Hotel søndag morgen, fik han et chok: de kokke, som havde haft sidste arbejdsdag på hotellet aftenen forinden, havde raseret hans nye arbejdsplads fuldstændig.
Alt var beskidt, kogegrejet lå og flød, og værst af alt: De havde ikke efterladt så meget som et saltkorn.
Samme aften var alle borde i restauranten reserveret af forventningsfulde gæster fra Londons overklasse.
Hotellet var åbnet året før, i 1889, og ejet af teaterkongen Richard D'Oyly Carte, som havde tjent formuer på de populære Gilbert og Sullivan-operetter på Savoy Theatre.
Hotellet skulle være Londons fineste og betjene Cartes rige venner, men det levede ikke op til forventningerne.
Derfor havde Carte fyret hele sin stab og ansat hotelbestyreren César Ritz og køkkenchefen Escoffier. På denne aften skulle de to bevise, at de kunne gøre Savoy til en succes.