Præsten Jan af Pomuk lå blodig og forslået på Karlsbroens kolde sten. Neden under broen flød Moldau-floden dovent af sted. Ikke et ord havde kongens soldater fået banket ud af den lemlæstede præst.
Hvad dronningen havde skriftet til ham om sine elskere, blev mellem ham og dronningen. Tavshedspligten er ufravigelig for katolske præster – selv når kongen spørger.
Soldaterne bandt en sæk fyldt med tunge sten om hans ankler. Rebet flåede i huden, da de løftede ham op og smed ham i floden.
Med sig tog Jan af Pomuk alle dronningens hemmeligheder. For eftertiden blev Pomuk kendt som Nepomuk – præsten, der sagde nej (ne på tjekkisk) til kongen.
Datoen for mordet var den 20. maj i det Herrens år 1393, fortæller jesuitermunken Jirí Plachý, der skrev Nepomuks historie.
Drabet på den katolske præst blev det første i en lang række, der kom til at præge Karlsbroens 650 år lange historie.
Broen blev bygget med æg
Opførelsen af Karlsbroen, hvor Nepomuk blev myrdet, blev påbegyndt i midten af 1300-tallet af kejser Karl 4. Få år forinden var en anden stenbro over floden kollapset, da Moldau gik over sine bredder.
Kejseren krævede derfor, at den nye bro skulle kunne holde til selv de værste oversvømmelser.
Legenden fortæller, at broens grundsten blev lagt i år 1357 på den niende måneds syvende dag klokken 5.31. Årsagen var, at det gav talrækken 135797531, som skulle bringe held.
For at gøre broen ekstra holdbar blandede arbejderne ifølge en anden legende æg i den mørtel, der skulle binde broens mange tusinde tons sandsten sammen.
Det endelige resultat blev en 505 m lang og 10 m bred bro, der holdes oppe af 16 buer.
To store tårne afslutter broen på hver sin side af floden. Brotårnet i vest er den sidste rest af den forrige stenbro. Øst for floden opførte tjekkerne i 1400-tallet et prægtigt gotisk brotårn.