Glienicker Brücke er et kultstedi spionlitteraturen – her foregår talrige udvekslinger af spioner.

Guide: Spionernes Berlin

Under den kolde krig var Berlin en hovedstad for spionage. Histories guide viser dig vej til de vigtigste steder og hemmelige adresser.


Under den kolde krig var Berlin en hovedstad for spioner. Byen ligefrem sydede af hemmeligheder og dobbeltspil. Det bemærkede den britiske MI6-agent George Blake, der kom til byen i 1955:

“Man fik det indtryk, at mindst hver anden berliner arbejdede for en spionage­organisation, mange af dem for flere på én gang”, skrev han i sine erindringer. Og hvem skulle vide det bedre end netop Blake; dobbeltagenten, der forrådte 400 britiske agenter i Sovjetunionen.

Spioner med sporvogn

Aftalen mellem 2. verdenskrigs sejrherrer betød, at de alle fik en bid af Berlin, og dermed havde USA, Storbritannien og Frankrig sikret sig et vigtigt brohoved langt inde i Øst-blokken. Så let som ingenting kunne de sluse deres folk ind i DDR. Det krævede blot en sporvognsbillet at sende en spion over grænsen. Og trafikken gik mindst lige så livligt den anden vej.

Histories nye guide tager dig med til den kolde krigs varmeste adresser – bl.a. til amerikanernes gigantiske lyttepost "Fieldstation Berlin”, der ligger forladt på en bakketop i Vestberlin.

Her kan du downloade guiden:

Måske er du interesseret i...

Læs også