Ridderne betragtede angreb på muslimske skibe som hellig krig – i virkeligheden var det sørøveri i stor stil.

Storbyguide: Maltas riddere levede af sørøveri og slaveri

I 1530 slog johanitterridderne sig ned på Malta, som de forvandlede til en mønsterstat, der levede af sørøveri og slaveri.

Riddere levede af slaveri

Johanniterne kom til Malta i 1530 og omdannede på få år øen til en driftig mønsterstat med svære fæstningsværker og en slagkraftig flåde. Flåden brugte ridderne til at kapre muslimske handelsskibe, stjæle lasten og gøre besætningen til slaver.

Pirateriet og slaveriet kaldte johanitterne - eller malteserridderne, som de efterhånden også blev kaldt - for "hellig krig”.

Malta var kendt for sit slaveri

Igennem 1500- og 1600-tallet var Malta knudepunkt for slavehandlen i Middelhavet, og hovedbyen Valletta lagde grund til ét af Europas største slavemarkeder. Her solgte malteserridderne både bortførte osmanner, nordafrikanere og jøder, og handlen fortsatte helt op i den sidste halvdel af 1700-tallet.

Først da Napoleon indtog Valletta i 1798 - i øvrigt uden at løsne et eneste skud - var det endegyldigt slut for den gamle ridderorden på Malta.

Få en storbyguide til den gamle slaveby, Valletta

Dyk ned i byens storhed og fald i vores store guide til malteserriddernes sværtbefæstede hovedstad.

Download vores historiske guide lige her:

Er du vild med rejser med historisk indhold? Så bør du bestille din næste ferie gennem Bonnier Expeditions. Vi udbyder løbende historiske rejser i verdensklasse, og vi kombinerer oplevelser, komfort og ekspertviden fra nordens bedste forskere, som følger os på rejsen. Se hvilke rejser vi har på programmet lige her.

Måske er du interesseret i...

Læs også