111 mennesker blev dræbt, da bomben ramte den tidligere børs, Royal Exchange Building. I dag er der ingen spor at se efter bombeangrebet - et af stoppene på Histories London-guide.

Storbyguide: Blitzens London

Den ca. 7,9 km lange rute bringer dig rundt i Blitzens London – fra Buckingham Palace til HMS Belfast. Download guiden i en printervenlig version - lige til at tage med i kufferten.


Nazityskland lagde massivt pres på Storbritannien

I 1940 stod kun Storbritannien i vejen for et Europa samlet under hagekorset. Nazityskland havde den sommer angrebet landet og forventede, at det britiske luftvåben, RAF, hurtigt ville knække under presset fra det langt talrigere Luftwaffe. Efter to måneder så det også ud til at ske. “RAF er færdig som kampstyrke”, konstaterede en Luftwaffe-officer fx.

Blitzen i London kostede titusinder livet

Men i september var sejren stadig ikke i hus, og Hitler blev utålmodig og krævede et strategiskift. Fra at have bombet britiske luftbaser skulle Luftwaffe nu gå efter London. De næste otte måneder faldt flere hundredtusinde bomber over hovedstaden og kostede titusinder livet. Blitzen, som angrebene blev kaldt, viste sig dog at være til briternes fordel. RAF fik tid til at opruste, slog derefter tyskerne tilbage og kunne nu gøre sig klar til det sidste opgør med Hitler.

Download Histories storbyguide til Blitzens London - nem og printervenlig rute, der fører dig til 8 centrale steder.

Download og print vores historiske guide lige her:

Oplev verden

Drømme du om rejser, der kombinerer historie, viden, komfort og enestående oplevelser? I så fald burde du bestille din næste rejse gennem Bonnier Expeditions. Lige nu har vi flere spændende rejser på programmet – bl.a. en drømmerejse til Egypten.   

Måske er du interesseret i...

Læs også