Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Gysermaske gjorde kvinder mere attraktive

Rekvisitter var en vigtig del af det flirtende spil i 1700-tallets Venedig. Kvindernes påklædning var ofte sparsom, men en helt særlig maske spillede en væsentlig rolle, når mænd og kvinder kurtiserede hinanden.

Asar Studios/Imageselect

Når mænd og kvinder kurtiserede hinanden i 1600- og 1700-tallets Venedig, var rekvisitter ofte en del af det flirtende spil. Bl.a. moretta-masken, en sort maske i velour, som skjulte kvindens identitet. Masken havde ingen strop, men skulle holdes fast ved at bide sammen om en knap på maskens bagside, så kvinden ikke kunne tale, mens hun havde den på.

Brystvorterne blev sminket

Masken stod i kontrast til kvindernes tøj, der var meget afslørende. Det var bl.a. normalt at putte rød make-up på brystvorterne for at gøre dem synligere under det tynde stof.

Mystikken virkede flirtende

Masken gemte dog på kvindens e­gent­li­­ge skat, hendes ansigt, hvilket gjorde hende mere gådefuld og attraktiv for mændene, der skulle forsøge at vinde kvindens gunst uden at kunne tale med hende. Det var kun de færreste, som havde held til at få kvinden til at tage sin maske af og dermed åbne sig op for sin bejler.

Læs også:

Historiske storbyguider

Tag med til karneval i Venedig

6 minutter
Historiske guider

Besøg briternes europæiske forpost

4 minutter
Kultur

Venedig opfandt all-inclusive charterrejser

17 minutter

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

passowrd_reset.form.email_help
Ugyldig e-mailadresse

Indtast kode

Vi har sendt en email til med en kode
Fejl: Indsæt kode

Ny adgangskode

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul