Bernard Cahier/Getty Images
Le Mans katastrofe

Fart over feltet!

Siden opfindelsen af bilen har fartdjævle presset de firhjulede maskiner til at køre hurtigere og hurtigere. I starten af 1900-tallet udviklede motorløb sig til en livsfarlig disciplin – og i 1955 gik det helt galt under et Le Mans racerløb.

Racerbil på kollisionskurs

Vanderbilt Cup-løbet udvikler sig dramatisk, da et hjul river sig løs fra et af køretøjerne. Føreren Eddie Pullen mister kontrollen, og publikum flygter i panik. I begyndelsen af 1900-tallet var racerbilen blevet så hurtig, at motorløb havde udviklet sig til en dødsensfarlig sportsgren – både for deltagere og tilskuere.

GETTY/HULTON ARCHIVES

Santa Monica, Californien,
Februar, 1914

GETTY/HULTON ARCHIVES

Et ræs for nazister

Mercedes Benz-racerbiler med karakteristiske hagekors ruller ind på AVUS-banen i Berlin. I 1930'rne er udviklingen af hurtige biler et af nazisternes foretrukne propagandamidler. I takt med at bilerne bliver bedre, vinder tyskerne flere og flere grand prix'er. Sejrene bruger det nazistiske regime som
symbol på Tysklands vej tilbage til den forgange storhedstid.

Hulton Archive/Stringer/Getty Images

Et ræs for nazister

Berlin, Tyskland
ca. 1940

Hulton Archive/Stringer/Getty Images

Le Mans-katastrofen

Det populære 24-timersbilløb blev i 1955 indehaver af en kedelig rekord, da en ulykke resulterede i motorsportshistoriens største tragedie. Mere end 80 tilskuere mistede livet, da køreren Pierre Levegh kolliderede med Macklin, og vragrester fra Leveghs racerbil blev slynget ud imod tilskuerpladserne. Levegh kørte i en Mercedes-Benz 300 SLR, hvorfor Mercedes besluttede sig for at trække sig fra motorsporten i de følgende tre årtier.

Bernard Cahier/Getty Images

Le Mans, Frankrig
Juni 1955

Bernard Cahier/Getty Images