Bettmann/Getty Images
Hund med to hoveder

GALLERI: Dyr i menneskeriget

I årtusinder har mennesket tæmmet dyr. Det begyndte med hunden, som lige siden har været vores bedste ven. Men i 1950'ernes Sovjetunionen indleder det lodne væsen et dødsensfarligt venskab med videnskaben.

Hundens bedste veninde

Kate Ward var en kvinde med ét mål i livet: At redde herreløse hunde. Ifølge hende selv nåede hun at tage sig af 600 hunde i sin levetid. Kates trækvogn blev bygget til hende af lokale, således at hun nemt kunne fragte sig til midtbyen og sælge sine populære postkort – alle med illustrationer af Kate og hendes mange hunde.

Ronald Dumont/Getty Images

Camberley, England
1968

Ronald Dumont/Getty Images

Husk den daglige motion

Cirkuselefanten, Mae West, er i gang med den daglige morgen-motion, som i dette tilfælde foregår langs Gray’s Inn Road. På vejen stopper en venlig sporvognschauffør for at tilbyde den store skabning et æble. Mae West hjalp blandt andet med at reklamere for den årlige julebazar i stormagasinet Gamages.

HULTON DEUTSCH/GETTY IMAGES

London, England
1936

HULTON DEUTSCH/GETTY IMAGES

Luftens budbringere

Amerikanske soldater viser tilfangetagne tyske brevduer frem. Gennem tiden er duer blevet brugt i militært regi til at sende vigtige beskeder. Jobbet som krigsdue var dog ikke ufarligt. Ud over beskydning fra fjendtlige styrker blev et mere naturligt våben også benyttet i bekæmpelsen af duerne: Høgen! Det anslås, at ca. 95 pct. af duerne udførte deres missioner med succes på trods af de mange farer.

Lake County History Archives Heritage-Images/Imageselect

Illinois, USA
1917

Lake County History Archives Heritage-Images/Imageselect

To næser snuser ikke bedre end én

Den sovjetiske læge Vladimir Demikhov (tv.)eksperimenterede i fem år med at give hunde et ekstra hoved. Dyrene døde kort efter, men alligevel gav Demikhovs forsøg vigtig viden til lægevidenskaben om organtransplantation.

Bettmann/Getty Images

Moskva, USSR,
1959

Bettmann/Getty Images

Bokseren møder en naturlig mester

I 1891 opstod en helt ny sportsgren – kænguru-boksning. Pungdyrets naturlige kampteknik mindede så meget om boksning, at flere gav dyret handsker på og trænede det til et liv i ringen. Selvom kænguruen stod over for en professionel bokser, var det ofte dyret, der vandt. Dens stærke bagben var en klar fordel under kampen.

Getty Images

Paris, Frankrig,
November 1932

Getty Images

Livsnyder ombord

Katten Convoy lever ombord på det britiske krigsskib HMS Hermione. Hans opgave er at holde rotter væk, men han er også maskot for besætningen og skaber glæde på skibet. Convoy har været med på så mange missioner, at han endda har fået syet sin egen hængekøje. I juni 1942 lider skibet dog en tragisk skæbne, da det bliver torpederet af en tysk ubåd. 87 mand og Convoy så aldrig dagens lys igen.

Lt. S J Beadell/Getty Images

Gibraltar,
November 1941

Lt. S J Beadell/Getty Images