Corbis/Ritzau Scanpix
Politi holder fans tilbage

GALLERI: Hele verden får Beatles-feber

I slutningen af 1950'erne bliver et af århundredets mest betydelige popgrupper dannet i Liverpool. John Lennon, Paul McCartney, George Harrison og Ringo Starr bjergtager hele verden med deres britiske charme.

Alt kan ske på en hård dags nat

Under indspilningen af filmen “A Hard Day’s Night” var The Beatles på toppen af deres popularitet, og skrigende piger stod i kø for at få en autograf eller bare et glimt af “the four lads”. I filmen er de på evig flugt fra deres fans – ligesom i virkeligheden. Derfor var det heller ikke svært at finde statister til scenen med George Harrison i toget.

Getty Images

Storbritannien
1964

Getty Images

Tag den, Beatles!

I begyndelsen af 1960'erne er beatle-feberen på sit højeste. Alle vil møde de fire britiske verdensstjerner – også boksestjernen Muhammad Ali. Han er i træningslejr, da The Beatles aflægger USA deres første besøg. Et møde aftales i al hast, for hvem vil ikke gerne kunne sige, at man har modstået Muhammad Alis jernnæve?

Bettmann/Getty Images

USA,
Februar, 1964

Bettmann/Getty Images

We love you Beatles!

Hysteriske fans forsøger at presse sig gennem en politiafspærring ved Buckingham Palace i håb om at få et glimt af John, Paul, Ringo og George. De fire Beatles-medlemmer er mødt op for at modtage den ærefulde MBE-orden – Order of the British Empire – af dronning Elizabeth. Bare fire år senere, i 1969, leverer John Lennon ordenen tilbage i protest mod Englands støtte til Vietnamkrigen.

Corbis/Ritzau Scanpix

London
1965

Corbis/Ritzau Scanpix

Mere populære end Gud?

Forargede unge fra USA's “bibelbælte” brænder Beatles- lp'er af. De protesterer mod John Lennons kommentar til kristendommens faldende indflydelse blandt 60'ernes ungdom: “Vi (The Beatles, red.) er mere populære end Jesus nu”. Udtalelsen går upåagtet hen i Storbritannien. I USA's sydstater vækker den derimod furore, og lokale menigheder og kristne radiostationer opfordrer til radikal handling.

POLFOTO/CORBIS

Waycross, Georgia, USA
August, 1966

POLFOTO/CORBIS

LÆS OGSÅ: John Lennon blev skudt af bitter fan