Hulton Archive/Getty Images
Hundemaskotten Butch

GALLERI: Krig på havoverfladen

Krig kræver beskyttelse – både til lands, til vands og i luften. Maskotten Butch O'Brien befinder sig midt i Stillehavskrigen. Hans overlevelseschancer er blevet betragteligt forøget af en specialsyet redningsvest!

Kamikaze-pilot efterlader sit aftryk

Under en mission i Det Indiske Ocean blev den britiske krydser HMS Sussex angrebet af et japansk kamikaze-fly. Piloten forsøgte at bruge sin Mitsubishi Ki-51 til at slå hul i krigsskibet lige over vandlinjen. Helt mirakuløst medførte angrebet ingen nævneværdige skader – Sussex kunne fortsætte sin mission og deltage i befrielsen af Singapore.

Australian War Memorial/L. Jackman

Det Indiske Ocean
Juli 1945

Australian War Memorial/L. Jackman

Soldatens bedste ven

Mød Butch O'Brien: Spaniel, krigshelt og maskot for en skibsbesætning i US Navy. Under 2. verdenskrig bruges dyr til fx bevogtning og som deltagere i kamphandlinger. Samtidig bidrager de også til at holde soldaternes moral oppe.

Hulton Archive/Getty Images

Japan,
1944

Hulton Archive/Getty Images

Stor skuffelse i Stillehavet

Ærgrelsen står mejslet i ansigtet på viceadmiral M.A. Mitscher under slaget om Det Filippinske Hav. Hans plan om at sejle mod vest for at angribe en japansk flådestyrke
bliver afslået med ordre om at stikke østpå. Resultatet er, at fjenden slipper væk. En afgørende beslutning, som ender med at forlænge Stillehavskrigen.

CORBIS/POLFOTO

Saipan,
Juni 1944

CORBIS/POLFOTO

Motorbrand over Stillehavet

Ved et mirakel lykkes det den amerikanske pilot Byron Johnson at få sit brændende F6F Hellcat-fly sat ned på dækket af hangarskibet USS Enterprise. Flyet, der var på vej til angreb mod stillehavsøen Makin, er omspændt af flammer, og officeren Walter L. Chewning har blot få sekunder til at nå op til cockpittet og redde Johnson. Begge undslipper uden skrammer.

AOP/Getty images

Stillehavet,
November 1943

AOP/Getty images