Bob Thomas/Getty Images
Maradona og guds hånd

GALLERI: Sportens verden

Sport er lig med sorg, ekstase og raseri. Sorg, som da 80 mennesker dør under Le Mans-katastrofen. Ekstase og raseri, som Maradona udløser under VM kvartfinalen i 1986, da han scorer med "guds hånd".

Det skal gurgles væk…

I 1930’erne fik influenza-epidemier briterne til at kaste sig over ethvert bud på forebyggelse – ligesom vore dages coronakrise har fået folk til at forsøge sig med alt fra hjemmelavet håndsprit til vodka-shots. Fodboldklubben Tottenham Hotspur satte i november 1938 spillerne til at gurgle hals før træning, så de ikke smittede hinanden med influenza.

Imagno/Getty Images

England
1938

Imagno/Getty Images

Hvor er bolden?

Et for kraftigt vrid i rattet sender et af holdene i luften under et spil autopolo. Den halsbrækkende sport var populær i første halvdel af 1900-tallet, men skaderne på bilerne var massive under hvert spil, og reparationsomkostningerne fik langsomt sporten til at dø ud.

Dana keller

USA,
Ca. 1915

Dana keller

Le Mans-katastrofen

Det populære 24-timersbilløb blev i 1955 indehaver af en kedelig rekord, da en ulykke resulterede i motorsportshistoriens største tragedie. Mere end 80 tilskuere mistede livet, da køreren Pierre Levegh kolliderede med Macklin, og vragrester fra Leveghs racerbil blev slynget ud imod tilskuerpladserne. Levegh kørte i en Mercedes-Benz 300 SLR, hvorfor Mercedes besluttede sig for at trække sig fra motorsporten i de følgende tre årtier.

Bernard Cahier/Getty Images

Le Mans, Frankrig
Juni 1955

Bernard Cahier/Getty Images

Gud giver en hjælpende hånd

VM kvartfinalen mellem Argentina og England er fløjtet igang. Anført af Maradona dominerer argentinerne på grønsværen. I det 51. minut scores fodboldhistoriens måske mest omdiskuterede mål. Med venstre hånd fører Diego bolden ind i Englands netmasker til stillingen 1-0. Argentina vinder kampen, og blot syv dage senere kan de pryde sig med verdensmester-titlen.

Bob Thomas/Getty Images

Mexico,
Juni 1986

Bob Thomas/Getty Images

Hæng i!

Dagens idrætstime er netop gået i gang på Roosevelt Hospitals sygeplejeskole. Skolen ønskede at uddanne USA’s mest kompetente sygeplejersker, derfor skulle de studerende opfylde en række betingelser. Blandt kravene var: Kvinderne “skal være mellem 23 og 35 år”, de “må ikke have en kæreste”, og de “skal være villige til at yde personlige ofre til fordel for deres fremtidige erhverv”.

Alfred Eisenstaedt/Getty Images

New York, USA
1938

Alfred Eisenstaedt/Getty Images