Universal History Archive/Getty Images
Attentat mod Sadat

GALLERI: Verdens farligste job?

Jobbet som politiker er ikke ufarligt, og listen med politiske attentater er efterhånden lang. Nogle gange er bødlerne organiserede oppositionsgrupper, andre gange er det en tilfældig forbipasserende.

En nation i chok

Aftentoget mod Connecticut ruller ud fra Grand Central i New York. Passagerne om bord er kun optaget af ét: mordet på præsident John F. Kennedy. De dræbende skud er faldet få timer tidligere i Dallas, Texas, og landets avisredaktioner har siden arbejdet på højtryk for at bringe alt om attentatet.

Getty Images

New York, USA,
November 1963

Getty Images

Attentat med samurai-sværd

Under et vælgermøde løber 17-årige Otoya Yamaguchi op på scenen og stikker politikeren Inejiro Asanuma ihjel med et samuraisværd. Den stærkt nationalistiske Yamaguchi betragter Asanuma som en landsforræder pga. hans socialistiske idéer. Gerningsmanden bliver straks anholdt, men begår selvmord tre uger senere.

Polfoto

Tokyo,
Oktober 1960

Polfoto

Mordet ved militærparaden

Egyptens årlige højtidelighed, De Væbnede Styrkers Dag, bliver brutalt afbrudt, da medlemmer af en islamisk oppositionsgruppe åbner ild mod tilskuerrækkerne. På ærespladsen sidder landets præsident, Anwar Sadat, som to år tidligere har sluttet fred med Israel. Saddat omkommer i kugleregnen.

Universal History Archive/Getty Images

Egypten,
Oktober 1981

Universal History Archive/Getty Images

Attentatmand skød forbi præsidenten

Præsident Ronald Reagan havde netop forladt et frokostmøde, da seks skud blev affyret mod ham. Kun én af kuglerne traf præsidenten, som straks blev ført bort, mens politi og vagter overmandede gerningsmanden. Reagan blev ramt i lungen, men slap med livet i behold – attentatmanden blev anbragt på psykiatrisk hospital i 35 år.

GettyImages/Originalt farvefoto

Washington, D.C., USA,
Marts 1981

GettyImages/Originalt farvefoto