Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kunstig intelligens genopliver historiens største personligheder

Ny tjeneste bruger deep learning-teknologi til at animere fotografier. Med kun et enkelt klik kan du vække verdenshistoriens største personligheder til live.

Nu kan du genoplive verdenshistoriens største personligheder. Ved hjælp af en ny tjeneste kaldet Deep Nostalgia, der er baseret på kunstig intelligens og såkaldt deep learning-teknologi, er det muligt at animere fotografier af døde familiemedlemmer og historiske personer.

Det er den internationale slægtsforskningsvirksomhed MyHeritage, der står bag den nye tjeneste, som blev lanceret sidste uge.

Se historien komme til live:

Teknologien fungerer på samme måde som de såkaldte deepfakes – falske videoer, der er baseret på to algoritmer.

Den ene er den kreative algoritme. Den analyserer store mængder data af den person, der skal efterlignes, for at lave den bedste deepfake. Algoritmen analyserer ansigtstræk, hår, skygger osv. i forskellige vinkler og laver til sidst et bud på en deepfake.

Algoritme nummer to kontrollerer arbejdet og fungerer som politibetjent. Algoritmen analyserer detaljer som fejlplacerede pixels, hvordan selve ansigtet bevæger sig i forhold til hovedet og lignende.

Finder kontrol-algoritmen fejl, rapporterer den det tilbage til en kreativ algoritme, som bliver sat til at rette fejlene og lave et nyt, forbedret bud.

Hvor deepfakes af berømtheder som Tom Cruise og Barack Obama har eksisteret i flere år, så giver Deep Nostalgia dig nu muligheden for selv at afprøve deepfake-teknologien på bekendte og historiske personer. Så længe du har samtykke, er der ingen begrænsninger for, hvem teknologien kan bruges på.

Er du nysgerrig efter at se, hvordan din tipoldemor ville have set ud på video? Så prøv værktøjet på MyHeritage.com, hvor det er muligt at uploade et gammelt fotografi og få animeret et ansigt.

Læs også:

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul